Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Grækenland

#Greece Rejser til Grækenland Når man ser det græske flags blå og hvide farver, kan man næsten ikke lade være med at se det blå hav...

Grækenlands historie video

Historie kort fortalt

Tidlige arkæologiske levn tyder på, at mennesker har beboet Grækenland så langt tilbage er 700.000 år siden, begyndte mere permanente beboelser ikke før yngre stenalder. På dette tidspunkt begyndte bønderne at dyrke byg og hvede blandt andre landbrugsafgrøder, og i 3.000 f.Kr. var relativt moderne bosættelser begyndt at udvide sig.

Mens bronzealderen betød indførelsen af ​​nye teknologier til mange områder, var det for Grækenland også introduktionen af ​​tre forskellige civilisationer: den kykladiske, den minoiske og den mykenske. Kykladerne etablerede omfattende handelsruter som et resultat af deres bemærkelsesværdige søfartsevner. Minoerne, der blev krediteret som Europas første avancerede civilisation, skabte bemærkelsesværdige paladser og kunstværker. Forskning har også vist, at de havde ret sofistikerede vandforsynings- og kloaksystemer. Endelig var den mykenske, også kendt som den akaiske civilisation, præget af de selvstændige bystater, de skabte.

Disse bystater omfattede ting som Athen og Sparta, to steder cementeret ikke kun i græsk historie, men også i verdenshistorien. Hver bystat var uafhængig med deres egne love, valuta og regering. Athen dukkede hurtigt op som Middelhavets kulturelle centrum og opmuntrede og skabte bemærkelsesværdige kunstværker, litteratur og mere. Sparta blev på den anden side berygtet for sit militær, som gav tiltrængt stabilitet og adskilte det fra andre bystater.

Ofte var disse stater i krig med hinanden og kæmpede konstant om mere magt. Men i 490 f.Kr. blev de forenet mod et fælles mål, perserne. Perserne ville ødelægge Athen, og med en meget større hær så det ud til at være en sikkerhed. Men med hjælp fra Spartas militær og flåde lykkedes det for de græske bystater at slå den persiske fremrykning tilbage.

Under kong Filip II og hans søn, Alexander den Store, tog Makedonien magten over Grækenland i det 4. århundrede f.Kr. Under Alexander opstod et imperium og udvidede sig derefter med kontrol, der nåede så langt som til Indien. Desværre, efter Alexanders død, blev Grækenland endnu en gang delt, hvilket gjorde det muligt for Rom at træde ind. Mens Alexander havde været fokuseret på østen, så Rom mod vest og anerkendte den vigtige rolle, som Grækenland ville spille i ethvert imperium.

I de næste 300 år nød borgerne i Grækenland relativ fred. Dette skyldtes i høj grad, at mange romerske aristokrater blandt andet respekterede græsk filosofi og ikke ønskede at ændre den. Under Rom blev kristendommen imperiets officielle religion og tilbedelse af andre guder blev forbudt. Til sidst blev den romerske ekspansion for meget, og imperiet blev delt i to. Hovedstaden blev flyttet til den græske halvdel (Byzans) og fik navnet Konstantinopel (nutidens Istanbul).

Romerriget faldt til frankiske korsfarere, da Konstantinopel blev angrebet i 1204, men ville til sidst komme under tyrkisk kontrol i 1453. Grækenland ville forblive en del af Osmannerriget i de næste 350 år. På trods af at være under kontrol af en fremmed magt, begyndte en følelse af national identitet at dukke op. I løbet af 1800-tallet, hvor imperiet var betydeligt svagere, indledte grækerne uafhængighedskrigen i 1821. I 1829 blev der erklæret en fri stat, men i 1833 udnævnte Storbritannien, Frankrig og Rusland en fremmed konge til Grækenland og etablerede dermed et monarki, der ville vare indtil 1973.

Besat af Tyskland under en del af Anden Verdenskrig, udbrød en intern krig mellem kommunistiske og monarkistiske modstandsgrupper, som først sluttede i 1949. Efter monarkiet blev afskaffet, blev Grækenland en demokratisk republik i 1975. Grækenland kom med i EU i 1981 og indførte euro som valuta i 2001.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Athen City Walk

#CityWalk City Walking Tour Athens, video Athens https://www.youtube.com/watch?v=KBgfbxgD22U   #Athens #Greece #Citywalk #Sightseeing #Video

Blåt sygesikringskort i Grækenland

Grækenland Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 166 Der være en mindre egenbetaling til læge honorarer, afhængig af lægens kontrakt, forhør dig evt inden...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Grækenland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#greece #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Grækenlands turistkontor

#Touristboard Greece Tourism Authority GNTO 7, Tsoha street, Ampelokipoi T: +30 210 87 07 000 Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE #Greece #visitGreece #iGreece #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her