Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Gouda

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Gouda

Gouda ligger midt i trekanten dannet af Rotterdam (25 kilometer), Leiden (35 kilometer) og Utrecht (40 kilometer).

Gouda blev oprindeligt grundlagt i begyndelsen af ​​det 12 århundrede og er vokset til at blive en vigtig destination for de, der ønsker at opleve en kultur, der omfavner historien, mens den fortsætter sin rejse mod fremtiden.

Kæmpe hjul af gouda ost er stablet på det ugentlige oste- og håndværksmarked, der afholdes fra april-august hvert år i byen på torsdage. Du vil sandsynligvis ikke tage et helt hjul med hjem, så spørg om at have et stykke af en mere venlig størrelse at nyde. Kom i løbet af maj måned, og du finder også håndlavet keramik på markedet.

Rådhuset i Gouda er et af de ældste af sin art i landet. Det blev bygget omkring år 1450 og hjælper med at bevare torvet i oprindeligt udseende. Glem ikke at besøge toldhuset mens du er på markedet. Det blev engang brugt til at opkræve skatter, men i dag er det et nationalt monument, der indeholder et lille museum om byens ost.

Sankt John kirke er den længste kirke i Holland. De farvede ruder, der er installeret i bygningen er fra 1530. Det betragtes som den mest betydningsfulde samling af farvede glas i landet. Disse vinduer er så berømte, at turister er kommet til Gouda i over 400 år for at se dem.

Gouda er måske kendt for ost, men efter at have besøgt denne smukke by vil du opdage, at den burde være kendt for meget mere.

Gouda historie

I middelalderen var Gouda beliggende i et sumpet område dækket af en tørveskov. I 1200 tallet udviklede der sig en havn. Van der Goude familien byggede et befæstet slot ved bredden af ​​Gouwe floden.

Gouda fik byrettigheder i 1272 af Floris V, greve af Holland. Byen blev ødelagt af brande i 1361 og 1438. I 1574, 1625, 1636 og 1673 led Gouda af dødbringende pestepidemier, hvoraf de sidste dræbte 2995 mennesker eller 20% af befolkningen på det tidspunkt. Dette forårsagede økonomisk nedgang, yderligere forværret af firsårskrigen (1568-1648).

I 1855 kom jernbanen der forbinder Gouda med Utrecht til byen. Nye virksomheder kom til og fungerede som drivkraft for den lokale økonomi. I dag er Gouda først og fremmest kendt for sin ost, der stadig sælges på markedet hver torsdag.

Gouda sightseeing

Markt er kernen i byens aktivitet. Den største shoppinggade ligger ved den nordvestlige side af pladsen og markedet afholdes stadig flere dage om ugen. Pladsen domineres af det gotiske rådhus, bygget i 1450.

Lige bag rådhuset blev den såkaldte Waag, der stammer fra 1667, tidligere brugt til vejning af varer og til at opkræve afgifter. Her er der i dag museum der fortæller historien om ostehandel.

Syd for Markt ligger den store kirke fra det 16 århundrede, Grote Sint Janskerk, den største korsformede kirke i Holland. Besøg kirken og se de berømte glasmalerier der blev lavet mellem 1530 og 1603 og som anses for at være blandt de fineste i verden.

Andre attraktioner i byen inkluderer Waaiersluis, Museumhaven Gouda, Gouda Museum, De Verborgen Tijd Museum, De Moriaan Museum og Verzets Museum.

Rejser til Gouda, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Gouda og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Gouda Tourist Information

VV Gouda
Lange Tiendeweg 29-31
2801 KE Gouda

T: +31 0900 468 3288

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Nederlandene

#Nederlandene #Covid19 Coronavirus status / statistik - Nederlandene Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Nederlandene

#Foodie Nederlandene Foodie Video Mad i Nederlandene Det hollandske køkken er kendetegnet ved at være solidt og mættende. Som et resultat af landets kystlinje er fisk og...
FAQ Wiki og fakta om landet

Nederlandene i historiebøgerne

#History Nederlandenes historie video Historie kort fortalt Tre stammer, Belgae, Batavii og Frisii, er de første kendte indbyggere i det nuværende Nederlandene. Disse grupper levede en relativt...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Nederlandene valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#netherlands #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Gouda
overcast clouds
26.1 ° C
29.4 °
22.2 °
52 %
5.7kmh
100 %
ons
26 °
tors
26 °
fre
19 °
lør
25 °
søn
21 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Gouda
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Gouda #iGouda #VisitGouda #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her