Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Goslar

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Goslar

Goslar har siden 1960erne været et utroligt populært rejsemål for de der gerne vil have en weekendtur i naturskønne omgivelser.

Denne smukke by med bindingsværkshuse blev rig på sølv-, kobber- og blyminedrift i næsten 1000 år. Den gamle bydel i Goslar og minerne i Rammelsberg er på UNESCOs verdensarvsliste.

Goslar er kendt som Harzens “hovedstad” og i den hyggelige by der ligger i naturskønne omgivelser er der masser at se og gøre for hele familien.

Seværdigheder i Goslar

Kaiserpfalz

I det gamle tysk-romerske rige rejste kejseren fra by til by, for konstant at vise at han var tilstede og del af magten. Han blev dog typisk lidt længere i Goslar, der lå midt i riget og blev en vigtig by. I 1050 byggede Heinrich III som et enestående bygningsværk. Det blev i over 200 år centrum for rigsdagene, hvor lokale konger og kejserne mødtes. Bygningerne var i det sene 19. årh. omdannet til kornlager, men blev reddet og gjort til et nationalt mindesmærke, da det tyske rige blev oprettet i 1871. Maleren Wislicenus har begået et kæmpe værk, ved at male 67 billeder, mange i kæmpeformater, der skildrer den tyske historie. Både personer, symbolske myter og figurer i en stor, imponerende vælde.

Dom

Selv om Domkirken blev revet ned for omkring 200 år siden, efter at byen manglede penge til at renovere den, så findes der stadig et grundrids, der viser hvordan kirkens omfang var. Og så er der  den såkaldte Domvorhalle. Den lå ved nordsiden I denne hal bliver blandt andet den såkaldte „Kaiserstuhl“ udstillet. Og så er facaden enestående bevis på bygningskunsten fra det 11. århundrede.

Markt

Byens historiske centrum med rådhuset og tårnene fra Markedskirken er kronet med Goslars vartegn, den gylde ørn der troner fra toppen af det maleriske springvand, der ligger midt på torvet. Den store bronzeskål i springvandet er den største overhovedet fra middelalderen. Hotellet Kaiserworth er i sig selv et fantastisk skue. Bygget 1494 som Gildehus af byens fremmeste købmænd, sætter det på en måde Rådhuset, der også ligger på pladsen, lidt i skyggen. Her er også cafe, restaurant og nogle af byens mest luksuriøse senge. Under Rådhuset findes også en restaurant, der serverer god tysk mad i de historiske omgivelser.

Museum Goslar

I en kirkelig bygning fra 1514 rummer museet store samlinger, der skildrer byens historie, det kunstneriske liv, og ikke mindst de rigdomme der gennem mange århundreder er gravet op af bjergene i nærheden. Her findes mange af de berømte mønter, som byen har frembragt, samt hverdagsting fra det 10. århundrede. Museet rummer en tidsrejse, der også rummer en del aktiviteter for børn. 

Mönchehaus

Med et internationalt tilsnit, er det uofficielt byens moderne kunstmuseum. Her i dette hus fra 1528 finder man værker af Joseph Beuys, Max Ernst og Georg Baselitz. Også flotte skulpturer, der befinder sig i haveanlægget. Nyd kunst og kaffe i denne forrygende flotte tre-etagers bygning. Her uddeles hvert år en særlig pris, Der Kaiserring, til en international kunstner, der også donerer værker og udstiller i museet. Det er hemmeligheden bag de rige samlinger. 

Puppenmuseum Hoher

Midt i centrum, et par stenkast fra markedspladsen ligger der i et over 500 år gammel patricierhus en ganske enestående samling. På fire etager er der i alt fem samlinger. Musikinstrumenter er en af dem, med bidrag fra mange epoker og alle verdensdele. Øverst befinder sig et dukkemuseum, med dukker, teddybjørne og antikt legetøj fra perioden 1835-1935. Ud over et par Guiness-rekorder, der er udstillet i museet, findes der også et porcelæn-udstilling. 

Rathaus Goslar

Fra det 15. til det 19. århundrede blev rådhuset konstant udbygget. Bestemmende er dog bygningsdetaljer fra det 16. århundrede. Særligt spændende er Huldigungssaal, der blev bygget 1501-20 som et helt enestående værk fra den sengotiske epoke. Alt er billeder der er sammenføjet til ét hele.

Zwinger

Et rigtigt drengemuseum med et museum for den sene middelalder: Her er rustninger, musketerer, krigs og torturinstrumenter fra året 1524. Alt sammen i det enorme bygningsværk, Zwingeren, der ligger lige ved siden af Breite Tor, lige ved indkørslen til byen. For at beskytte Rammelsberg, minen uden for byen, blev det en af de største forsvarsværker. Med et tværsnit på 26 meter, 6 meter tykke mure og plads til 1000 soldater, er det stadig ganske imponerende.

Rammelsberg

En mine med en 1000 år gammel historie, der nærmest indtil for nylig stadig var i anvendelse. Det er et unikt stykke kulturhistorie, der ligger lige uden for byen, og i dag også er en del af Unescos Verdenskulturarvsliste. De ti århundreders minedrift sluttede i 1988, og fire år senere åbnede det som museum med en række spændende detaljer, der viser særheder fra alle århundrederne. Her er der gennem tiderne gravet op mod 30 millioner ton sten op, med  fund af kobber, bly, zink og spor af sølv og guld.  Absolut i særklasse. Især for børn.

www: Website Link

Brocken – Nationalpark Harz

Intet besøg i Harzen uden et besøg på Brocken i Nationalpark Harz.

Nationalpark Harz blev efter 4 års forberedelse åbnet af Nidersachsens delstats-regering den 1. januar 1994. Parken er den 11. tyske nationalpark. Den 15.800 ha. store Nationalpark Harz støder op til den 8.900 ha. store national park Hochharz i landsdelen Sachsen-Anhalt, der har været åben siden 1990. I Harzen er der dermed et areal på 24.700 ha., som har status af Nationalpark. Begge parker danner sammen en naturenhed og omtales som Nationalpark Harzen. Den nye nationalparks grænser er således lagt så den naturligt støder op til, Hochharz Nationalparken. I Niedersachsen strækker Nationalparken sig fra lave bjergområder ved Herzberg til de højere liggende områder i nord ved Bad Harzburg.

Den nye nationalparks grænser er således lagt så den naturligt støder op til, Hochharz Nationalparken. I Niedersachsen strækker Nationalparken sig fra lave bjergområder ved Herzberg til de højere liggende områder i nord ved Bad Harzburg.

Her kan man opleve alle de karakteristiske miljøtyper med variationer i højde og stenformationer. Højdeforskellen er fra 230 m i nord til 1142 m over havet ved Brocken. Parken byder på et komplet økologisk landskab med 6 forskellige vegetationszoner: rand og dal, mellem og øvre skråninger til højt beliggende skråninger og skovgrænser samt sup-alpin hede.

Den nye Nationalpark, der er beliggende i Vestharzen dækker 1/6 af Harzen i et område, der næsten ikke er beboet. I selve Nationalparken er der dog enkelte bebyggelser. 95% af området er dækket af skov.

Naturbeskyttelsesundersøgelser har vist, at der i Naturparken findes miljøforhold, der kommer meget tæt på de naturlige mellemeuropæiske forhold. Hertil kommer overgangszoner mellem klippemiljø, vandfald og store skovarealer. Alligevel har det været nødvendigt ændre store områder for at komme så tæt på de naturlige forhold som muligt. Miljøopbygning er en af de væsentligste opgaver i fremtiden for Nationalpark Harz

Med sin geografiske placering, smukke landskaber og karakteristiske natur er Harzen et af de største turistområder i Mellemeuropa.

Rejser til Goslar, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Goslar og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Goslar Tourist Information

Markt 7
38640 Goslar

T: +49 05321 78060
F: +49 05321 780644

www: website link

Tourismus Niedersachsen

TourismusMarketing Niedersachsen GmbH
Essener Str. 1
30173 Hannover

T: +49 (0)511 270 488 0
F: +49 (0)511 270 488 88

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...

Julemarked i Goslar

Goslar Turistinformation Hotel & Apartment Goslar Goslar Julemarked Den smukke kejserlige by Goslar ligger i det nordlige Harzen. Det er en velbevaret gammel by med et stort...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Goslar
clear sky
26.5 ° C
28.2 °
24.3 °
56 %
1.4kmh
9 %
man
29 °
tirs
29 °
ons
32 °
tors
23 °
fre
19 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Goslar #iGoslar #VisitGoslar #LowerSaxony #Niedersachsen #meinNiedersachsen #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Goslar
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her