Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Gdansk

Polen

#Poland Rejser til Polen De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Gdansk

Gdansk er blandt mange ikke polakker nok bedst kendt under det gamle tyske navn Danzig.

Byen har gennem historien været en by der var, og stadig er, i focus. De 2 bedst kendte episoder var nok at det var i Gdansk 2 verdenskrig tog sin begyndelse da det tyske krigsskib “Schleswig-Holstein” uden varsel åbnede ild mod polske stillinger.

Efter 2 verdenskrig afslutning kom byen under polsk styre og blev omdødt til Gdansk. Byen er en del af det område der består af 3 byer der stort set er vokset sammen til et storbyområde, Gdansk, Sopot og Gdynia, på polsk Trojmiasto (de tre byer), Her bor mere end 1 million indbyggere.

Gdansk var hjemsted for det store Lenin skibsværft hvor byens kendte søn, Lech Walesa, stod i spidsen for Solidaritets fagbevægelsen der i sidste ende førte til socialismens fald.

I dag er Gdansk et utroligt populært rejsemål og mulighederne for at komme til byen er mange, masser af billige flyruter, gode færgeforbindelser og gode togforbindelser.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Gdansk Tourist Information

Centrum Informacji Turystycznej
ul. Długi Targ 28/29
80-830 Gdansk

T: +48 583 014 355

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Polens turistkontor

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Oplev Polen Polen er et fantastisk land der har...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Brug for frisk luft i stedet for en bil ? måske en MC, Scooter eller cykel vil være en bedre løsning.

Lej en MC eller Scooter

Check priser for leje af MC eller Scooter hos vores samarbejdspartner

Lej en cykel

Check priser for leje af cykler hos vores samarbejdspartner

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Billige rejser til Gdansk

Weekend i Gdansk Fly København - Gdansk - København 1/7 - 4/7 2021 med Ryanair Pris pr person 158 Dkr Overnatning f.eks Hostel Studio Kampus Garnizon 295 kr...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mad i Polen Det polske køkken er blevet stærkt påvirket af dets naboer og de mange kulturer, der har beboet landet gennem landets...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Gdańsk
fog
7.2 ° C
8.4 °
6.8 °
100 %
0.5kmh
76 %
lør
15 °
søn
14 °
man
14 °
tirs
16 °
ons
18 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Gdansk

En byrundtur i Gdansk kan passende starte langs “Kongeruten” nemlig den ceremonielle rute de gamle konger kørte når de kom til byen.

Kongeruten

1. Vi starter ved “Den høje port” der  var byens hovedport,  porten er opført i 1574-75 af arkitekten Hans Kramer fra Dresden, bygningens ornamentering blev færdiggjort i 1588 af den Flamske skulptør Willem van den Blocke og er i Hollandsk renaissance stil.

2. Fangetårnet er den bygningskonstruktion der er lige bag ved porten og er opført i flere etaper. Torturkammeret bygget af den Flamske arkitekt A. van Obberghen i 1539.  De 3 nederste etager af fangetårnet stammer fra sidst i 1300 tallet, øverste etage blev opført i 1506-1509 af arkitekterne H. Hetzel og M. Enkiger, taget stammer fra 1586-1587.  Bygningen huser i dag et kriminalmuseum.

3. Den gyldne port, denne port udgør den ene ende af “den lange vej” og er opført 1612 – 1614 i pragtfuld renaissance stil af Jan Strakowski efter tegninger af Abrahem van den Blocke.

4. Skt Georgs broderskabet havde til huse i bygningen der ligger lige ved siden af den gyldne port, bygningen er opført 1487 – 1494 i sen gotisk stil af Jerzy Glotau. Statuen af Skt. Georg blev lavet i 1566, statuen er en kopi idet den originale statue befinder sig på nationalmuseet.

5. Ammunitionsdepotet er et fremragende eksempel på nordisk byggestil og er tegnet af A. van Obberghen. Selve strukturen stod færdig i 1609 under ledelse af Jan Strakowski.  Det skulpturelle arbejde er udført af Abrahem van den Blocke og Willem van der Meer.

6. Lange vej. De træhuse der oprindeligt var opført langs lange torv blev i det 15 århundrede erstattet med stenhuse bygget med facader i Gotisk byggestil. Senere blev facaderne remodelleret til Hollandsk renaissance, Barok, Rokoko og Klassistisk byggestile,  mange af husene der blev ødelagt under 2den verdenskrig er i dag nænsomt restaureret, de mest interessante er husene: nr 12 (Barok), nr 28 (Renaissance), nr 29,30,35 (Hollandsk renaissance), 37 og 45 (kaldet kongehusene).

7. Rådhuset (bymuseum) er en bygning der er opført i mange etaper, strukturen og de 2 nederste etager er opført i 1379 – 1382. I anden halvdel af 1400 tallet blev endnu en etage tilføjet.  Tårnet stod færdigt i 1492 og renaissance kuplen blev opført i 1559 – 1561 af Dirk Daniels. Bymuseet er absolut et besøg værd idet man ikke kan komme til Gdansk uden at have set den pragtfulde “røde sal” der er et orgie i skulpturelt arbejde.

8. Lange torv ved afslutnigen af “den lange vej” bliver vejen bredere og skifter navn til “det lange torv” der regnes som den smukkeste del af Gdansk. På begge sider ligger pragtfulde patricier huse ned mod “grønne port”. På torvet finder man også statuen af Merkur der gør sig parat til at lette samt Neptun springvandet (Gdansk’s vartegn) der er et arbejde af Peter Husen i det tidlige 17 årh. bassinet er lavet af H.C.Stender 1757-1761.  Der er mange smukke facader på Lange torv men Gdansk smukkeste bygninger skal fremhæves nr 10 kaldes “det gyldne hus” og nr 41 “Steffens hus”. Nr 41 regnes som det smukkeste hus i byen og blev bygget i 1609 – 1617 af Abraham van den Blocke, med dekorationer af Johann Voigt.

9. Grønne port udgør den ene ende af lange torv og er opført i 1564-1568 i Nordisk byggestil.

10. Mariakirken.   Intet besøg i Gdansk uden at have set Mariakirken opført i sen gotisk byggestil.  Det er Polens største kirke og det er en af verdens største stenkirker , med plads til ca. 25.000 kirkegængere.  Kirken er 105 meter lang, 66 meter bred, 29 meter lofthøjde og klokketårnet når en højde af 78 meter.  Kirken er opført i utallige etaper fra 1350 – 1502.  Inde i kirken er der utallige seværdigheder især kan fremhæves Gotiske skulpturer af høj klasse, Bahr familiens gravsten udført af Abraham van den Blocke i 1614-1620, det astronomiske ur 1464 – 1470 af Hans Düringer.

11. Kongelige kapel er beliggende tæt på Mariakirken og blev opført i 1678 – 1681 af Bartel Ranisch efter tegninger af Tilman van Gameren.  Skulpturene på facaden er lavet af Andreas Schlütter den yngre.

12. Mariaporten for enden af gaden bag ved Mariakirken,  prøv at indsnuse atmosfæren i denne gade,  det er svært beskriveligt.  Mariaporten er opført i 1485 og huser i dag arkæologisk museum.

13. Mastekranen er en anden af Gdansk kendte bygninger og blev bygget i 1442 – 1444,  trækostruktionen er ændret adskillige gange i det 17 og 18 årh. Bygningen fungerede som både mastekran og ligeledes til defensive militære formål.  Genopbygget efter 2den verdenskrig finder du i dag arkæologisk museum i bygningen.

14. Skt Johns porten er den næste port du møder på din byrundtur, porten er opført sent i det 14 århundrede og ændret i det 19 århundrede.  Gennem porten kommer du gaden Swietojanska.

15. Skt Johns kirken denne kirke blev opført i sidste halvdel af det 14 århundrede i Gotisk byggestil,  kirken blev udvidet i det 15 århundrede..

16. Dominikanerkirken nogle hundrede meter længere nede ad gaden er en gotisk kirke med 2 gange og sidekapeller.  Byggeriet af kirken blev påbegyndt i 1348 og stod færdigt i 1487, møblementet i kirken har overlevet og kan dateres tilbage til det 17 og 18 århundrede.

17. Overdækket marked opført i 1896.

18. Jacek tårnet opført i ca 1400 følg herefter Podmlynska gaden der fører til den gamle by.

19. Katarina kirken er bygget i adskillige etaper startende i midten af det 14 århundrede og afsluttet i begyndelsen af det 16 århundrede.  Barok kuppelen blev ødelagt under en brand i 1905,  den nuværende kuppel er en rekonstruktion.  Inde i kirken finder du bl.a. 2 malerier af Anton Möller fra 1610, korsfæstelsen og den sidste nadver.  Der er ligeledes et stort maleri fra 1654 af B. Milwitz, Kristus ankomst til Jerusalem.  Ved siden af kirken finder du præsteboligen bygget i 1599 – 1602 af Anton van Obberghen.

20. Skt. Brigids kirken er beliggende lige bag Katarina kirken og opført ved skiftet mellem 14 og 15 århundrede.  Tårnet stammer fra det 17 århundrede og fik sin barok kuppel i 1673.  Af utallige værker er det desværre kun få der har overlevet men bl.a. kan nævnes Herman Han billede malet mellem 1612 og 1617.

21. Lille og store mølle den lille mølle kan dateres til sidste halvdel af det 14 århundrede.  Den store mølle på venstre side af kanalen blev opført af korsridderne i 1350 og var en af middelalder Europas største industrielle faciliteter.

22. Gamle rådhus bygget i Hollandsk renaissance stil af Anton van Obberghen i 1587 – 1595, dele af bygningen blev remodelleret i det 19 århundrede.

23. Skt Josef kirken og karmelitter klosteret, denne konstruktion stod færdig i 1497, i 1690 – 1695 blev bygningerne ændret til barok byggestil af Bartel Ranisch.

24. Skt Elisabeth kirken og hospital dette bygningskompleks stod færdigt i 1417 og blev rekonstrueret til barok byggestil i 1754.

25. Abbedens hus, er et hollandsk renaissance hus bygget i 1612 af Abraham van den Blocke og doneret i 1684 til munkene ved cistiner klosteret i Pelplin.

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#poland #visitpoland #gdansk #igdansk #visitgdansk #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GDANSK
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her