Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#History

Frankrig

#France Rejser til Frankrig Der er mange gode grunde til, at Frankrig er verdens mest besøgte land. Der er ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, der udtrykker romantik...

Frankrig Historie Video

Historie kort fortalt

Skeletter fundet i huler i det 19 århundrede i Vézère-dalen tyder på, at neandertalere var de første mennesker, der boede i Frankrig. Begyndende i 1500 f.Kr. kom de første gallere til Frankrig og etablerede handelsforbindelser med grækerne. I 121 f.Kr. begyndte romerne en overtagelse af det keltiske Gallien. Som tiden gik, indledte Julius Cæsar angreb på gallerne. Efter at have besejret den galliske høvding Vercingetorix i 52 f.Kr. tog Cæsar kontrol over Frankrig.

Området forblev under romersk styre, indtil imperiet begyndte at smuldre i det 5. århundrede e.Kr. Frankere og Germanere tog over hvor romerne slap. Fra det 5.-10. århundrede forblev Frankrig under de frankiske dynastier. I det 9. århundrede plyndrede vikinger Frankrigs vestkyst og dannede hertugdømmet Normandiet. De folk der bosatte sig her blev kendt som normannere.

I 1066 drog Vilhelm Erobreren ud med en hær af normanniske soldater for at invadere England i slaget ved Hastings hvor normannerne sejrede. Dette betød, at fransk i de næste 400 år blev sproget for den herskende klasse i England og mange franske ord blev introduceret i det engelske sprog.

Hundredeårskrigen fra 1337 til 1453 var en periode hvor Storbritannien kæmpede om den magtfulde franske trone. Dette var tiden for Jeanne d’Arc der ved at hjælpe med at føre Frankrig til sejr, blev en martyr for sagen. Jeanne d’Arc blev dømt for hekseri og kætteri og blev brændt på bålet i 1431. I 1453 blev englænderne tvunget ud af Frankrig.

I slutningen af ​​det 15. århundrede var renæssancen kommet til Frankrig, efterfulgt af reformationen i 1530’erne. I 1562 fik protestanter rettigheder der udløste religionskrigene mellem huguenotterne, franske protestanter, og katolikkerne. Krigene rasede i over tredive år og forårsagede megen ødelæggelse rundt om i landet.

I det 17 århundrede kom ​​Ludvig XIV, kendt som Solkongen. Baseret på en tro på, at han havde en “guddommelig ret”, engagerede Louis sig i mange krige, der vandt territorium, men efterlod landet bankerot. Under sin regeringstid blev Louis kendt for at skabe de første centraliserede franske stater og for at bygge det imponerende Versailles slot.

Efter den amerikanske revolution begyndte nationalismen at brede sig over hele Europa. Frankrig befandt sig i en social og økonomisk krise. Der eksisterede et trindelt system i landet, hvor cirka 90 % af befolkningen ikke var repræsenteret. Frustrerede over dette opfordrede de til forholdsmæssig afstemning. Tredjestanden erklærede sig selv for nationalforsamling og forlangte en forfatning. Befolkningen gik på gaden og stormede Bastillen og den franske revolution satte forandring i gang i Frankrig og flyttede magten fra monarkiet. Herefter fulgte et terrorregime hvor religionsfriheden blev tilbagekaldt og næsten 30.000 franske mænd og kvinder blev myrdet.

I 1804 etablerede Napoleon Bonaparte et nyt fransk imperium. De krige han deltog i vandt territorium i hele Europa. Napoleons nederlag i 1815 førte til genoprettelse af monarkiet i Frankrig. Den anden republik blev etableret i 1848 med den tredje republik i 1870.

Verdenskrigene var ødelæggende for Frankrig, da meget af Første Verdenskrig blev udkæmpet på fransk territorium, og landet blev besat under Anden Verdenskrig. Charles de Gaulles præsidentskab efter krigen gav stabilitet til landet, og økonomien begyndte at blomstre op i 1950’erne.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Frankrig

Frankrig Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Du får dækket dele af behandlingen Der er to forskellige slags lægehuse med forskellige gebyrer Der...

Bordeaux City Walk

#CityWalk City Walking Tour Bordeaux, video Bordeaux https://www.youtube.com/watch?v=BLtiVbpVEn0   #Bordeaux #France #Citywalk #Sightseeing #Video
FAQ Wiki og fakta om landet

Frankrig i historiebøgerne

#History Frankrig Historie Video Historie kort fortalt Skeletter fundet i huler i det 19 århundrede i Vézère-dalen tyder på, at neandertalere var de første mennesker, der boede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Frankrig valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#france #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Frankrigs turistkontor

#Touristboard France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #france #visifrance #ifrance #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her