Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Finland

#Finland Rejser til Finland Du kan se polarlyset. Der er fantastiske naturlige saunaer, du kan nyde. Der er mange byer, der byer på en blanding af...

Finlands historie video

Historie kort fortalt

Selvom man ikke ved meget om Finlands tidlige historie, menes det, at landets første faste indbyggere begyndte at bosætte sig i landet for mellem 10.000-12.000 år siden. Disse tidlige mennesker kom sandsynligvis fra Rusland og Estland. To af de mest kendte grupper af bosættere var samerne og tavasterne. Et sprog udviklet i Finland, som forbliver ret adskilt fra ethvert andet europæisk sprog, der tales den dag i dag.

Under vikingetiden tillod Finlands beliggenhed en stor del af handelen med sine naboer i Sverige, Tyskland og Rusland. Svenskerne anerkendte mange muligheder i Finland og søgte at besætte det som en måde at få adgang til Rusland og Sortehavet. Fra 1155 fandt svensk kolonisering og tvangsdåb sted i Finland. I 1250 blev svenske bosættelser etableret, men det var først i 1323, at Finland blev delt mellem Rusland og Sverige med Pähkinäsaari traktaten.

På trods af traktaten forblev Finland interessant for Sverige og Rusland, hvor begge lande ønskede fuldstændig kontrol. I løbet af de næste par århundreder, mens denne tovtrækkeri fortsatte, valgte Finland i stedet at koncentrere sig om at bevare og vedligeholde deres kulturelle identitet frem for at assimilere sig i svensk eller russisk kultur. Som et resultat forbliver Finlands nationale identitet stærk og unik selv i moderne tid.

Sveriges guldalder i det 17. århundrede så landet kontrollere Finland og Estland samt dele af andre lande. Mens Sverige blomstrede, havde den finske befolkning det ikke så godt. Svenske nybyggere var dem, der deltog i industrialiseringen, og efterlod den finske befolkning som bønder, der arbejdede under svenske godsejere.

Kampen om ​​magten over Finland fortsatte mellem Sverige og Rusland efter afslutningen af ​​den store nordlige krig (1700-1721), som markerede begyndelsen på afslutningen på Sveriges imperium. Det var først i midten af ​​det 18. århundrede, at tingene begyndte at blive bedre i Finland, og nye byer blev grundlagt. Dette var desværre kortvarigt, da Rusland angreb Finland i 1808, hvilket resulterede i en utrolig blodig krig med Finland, der blev afstået til Rusland i 1809.

Det 19. århundrede i Finland så fremkomsten af ​​nationalisme, og på trods af at landet stadig var en del af Rusland, havde landet sit eget sprog og valuta. I 1905 blev Eduskunta, en form for parlament indført. Finland blev det første land i Europa til at give kvinder politiske rettigheder. Selvom disse fremskridt var bemærkelsesværdige, var Finland stadig under Ruslands jurisdiktion, og mange elementer i livet forblev uændrede. Efter den kommunistiske revolution i oktober 1917 erklærede det finske senat landet uafhængigt i december samme år. Den finske borgerkrig brød ud året efter mellem arbejderklassens røde, der ønskede en regering i russisk stil, mens de bevarede uafhængigheden, og de nationalistiske hvide. Krigen sluttede i maj med de hvide som sejrherrer.

Usikre på, om de skulle støtte tyskerne eller sovjetterne, var 1930’erne en svær tid for Finland. En ikkeangrebspagt, der blev underskrevet mellem Tyskland og Sovjet i 1939, gav Sovjetunionen frit spil i Finland, hvilket resulterede i Vinterkrigen. Barske vinterforhold var ødelæggende for soldaterne, og efter hundrede dage var finske soldater besejret. Landet forblev uafhængigt, men blev tvunget til at afstå territorium og betale erstatning til sovjetterne.

Efter Anden Verdenskrig var Finland et stiftende medlem af Nordisk Råd, hvilket gav mulighed for gode forbindelser med sine naboer. I 1995 blev Finland medlem af Den Europæiske Union og er fortsat med at vokse og trives. Kendt for sit fremragende uddannelsessystem, sin teknologisektor og høje livskvalitet, betragtes Finland som et af de mest fredelige og økonomisk konkurrencedygtige lande i verden.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Finland

Finland Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Der opkræves gebyr for behandling jf faste takster Telefon +358 20 634 0200 (finsk, svensk og engelsk) Finske...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Finland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#finland #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Finlands turistkontor

#Touristboard Finland Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Finland #visitFinland #iFinland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Hvad spiser man i Finland

#Foodie Finland Foodie Video Mad i Finland Det finske køkken er blevet stærkt påvirket af opskrifter og mad fra såvel Sverige som Rusland. Traditionelle måltider indeholder som...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her