Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Estland

#Estonia Rejser til Estland Hvis du altid har ønsket dig at gå på opdagelse i Estland, er det nu, du skal få dine drømme til at...

Estlands historie video

Historie kort fortalt

Estlands ældste kendte bosættelser går så langt tilbage som 10.000 år siden, hvor stammer fra øst gjorde landet til deres hjem omkring 3.500 f.Kr. Begyndende i det 9. århundrede kom vikingerne gennem Østersøen, men Estland havde deres egne vikinger kendt som Oeselians. De beboede Saaremaa, en ø i Østersøen og var kendt for deres piratskibe og razziaer. Med hensyn til arkæologiske fund har øen Saaremaa de rigeste fund af vikingeskatte efter Gotland i Sverige.

Det 13. århundrede var vidne til en ny trussel fra kristne angribere, der kom fra vest. Da de ankom i 1208, invaderede danske og tyske riddere landet, men der skulle gå yderligere tredive år, før hele området var erobret. I midten af ​​århundredet blev området delt mellem angriberne, hvor danskerne tog nord og tyskerne i syd. Biskopper blev centrale autoritetsfigurer, og katedraler blev bygget i hele Estland. Lokale befolkninger modstod transformationen til kristendommen og fortsatte med at praktisere hedensk tro, men i det 15. århundrede var både hedensk og kristen praksis blevet forbundet med hinanden.

Mens 1200 tallet så vesten som en trussel, kom der for 1500 tallet trusler fra øst i stedet. Under Ivan den Forfærdelige var Rusland fast besluttet på at udvide sit territorium mod vest, og dette omfattede Estland. Ivan angreb landet i 1558, hvilket resulterede i en hensynsløs og destruktiv kamp. Polen, Danmark og Sverige tilsluttede sig konflikten, der fortsatte ind i 1600-tallet. Svenskerne var de endelige sejre, og de fik kontrol over Estland.

Under svensk styre blev Estland for første gang forenet, og tingene var forholdsvis fredelige. Handelen voksede ligesom byerne, og landet var i stand til at komme sig over krigen, der næsten havde ødelagt det. Desværre var denne velstand og fred kort, da pestens udbrud og den store hungersnød fra 1695 til 1697 dræbte næsten 20% af befolkningen. Den Store Nordkrig i begyndelsen af ​​1700 tallet så Sverige kom under angreb fra Polen, Danmark og Rusland. Denne alliance søgte at genvinde territorium og overmandede Sverige ved at kæmpe på alle sider. Som et resultat foldede det svenske styre, og Rusland tog kontrol over Estland.

I anden halvdel af det 19. århundrede begyndte bøndernes status i Estland at ændre sig, da de begyndte at købe deres egne gårde i stedet for blot at arbejde på dem. Dette førte til bedre indkomster og en følelse af nationalisme begyndte at dukke op. Med det 20. århundrede kom en hurtig industrialisering, og Estland var ikke immunt over for dårlige arbejdsforhold. Da arbejderne gik i strejke, svarede zar Nicholas II ved at sende tropper ind.

Første Verdenskrig betød, at Rusland ikke havde ressourcerne til at koncentrere sig om Estland, men landet var ikke immunt over for konflikten. Tusindvis af soldater blev indkaldt, hvoraf mange blev dræbt. Da zaren blev tvunget til at abdicere i 1917, udnyttede Estland kaosset i Rusland og erklærede sig uafhængigt i februar 1918. Tartu-fredstraktaten fra 1920 begrænsede yderligere Ruslands rettigheder over Estland.

Anden Verdenskrig var katastrofal for Estland med mange deportationer og dødsfald. Efter krigen blev Estland annekteret af Sovjetunionen, og landet indledte en periode med stor undertrykkelse. Tingene begyndte først at ændre sig i Estland i midten af ​​1980’erne, da Mikhail Gorbatjov hjalp med at forbedre de baltiske stater. Uafhængigheden blev genvundet i 1991, og Estland blev medlem af Den Europæiske Union i 2004.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Estland

Estland Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Behandling koster få Euro pr. dag Telefon 1220 eller +372 634 6630 fra udlandet Estiske sundhedsmyndigheder website EU om regler for...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Estland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#estonia #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Estlands turistkontor

#Touristboard Estonia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Estonia #visitEstonia #iEstonia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Hvad spiser man i Estland

#Foodie Estland Foodie Video Mad i Estland I Estland har spisevaner traditionelt været bundet til årstiderne, hvilket betyder at man spiser friske fødevarer i sommermånederne og derefter...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her