Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Dubrovnik

Dubrovnik er en fantastisk oplevelse

#Dubrovnik Visit Dubrovnik I samme øjeblik, du fanger et glimt af Dubrovnik fra himlen, ved du, at dit besøg til denne by vil være en storslået...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Dubrovnik Video

Anbefalede luksushoteller

Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster.

Oplev Dubrovnik

Havnebyen Dubrovnik er turistcentret i den sydlige kroatiske kystregion. Byen ligger ved foden af ​​Sergiusberg, i en dal. Mod sydvest strækker byen sig ved foden af ​​Lapad-bakken og en lille ø, der bærer den ældste del af Dubrovnik. Efter at den sumpede dal, der ligger mellem Gruzbugten i nord og den gamle havn i syd, var fyldt op, blev det oprindelige centrum forbundet med en forstad på den anden side af dalen.

Stradun er byens hoved- og promenade, der er omgivet af to porte ved sine respektive slutpunkter. Havnekonstruktionen bidrog til, at dette område kunne forbinde med det gamle centrum. I mellemtiden har byen Dubrovnik udvidet sig yderligere, og distrikter er nu også på Lapad-halvøen, basezonen på Sergiusberg og uden for de oprindelige bymure i retning af Zupa.

Dubrovniks omgivelser tilbyder en forskelligartet, frodig vegetation, som generelt kan beskrives som subtropisk. Her vokser der oliven, mandler, citrusfrugter, rosmarin, laurbærblade, holmeeg, fyrretræ, fyrretræ og cypresser.
Turistområdet ligger i den sydøstlige del af det gamle centrum tæt på havnen. Dubrovnik spiller en vigtig rolle som universitetsby. Ud over universiteterne for anvendt videnskab inden for søfart og turisme er det historiske institut for det kroatiske videnskabsakademi (HAZU) og mange andre kulturinstitutioner placeret her.

Dubrovnik er kendt og elsket langt ud over Kroatiens grænser som en af ​​Middelhavets mest charmerende byer. Ikke alene har den en mangesidet politisk og kulturel fortid, dens omfattende arv er også et UNESCOs verdensarvsliste. Naturen i området omkring Dubrovnik byder på en unik mangfoldighed, da de mest forskellige planter kan findes her. Da byen har været brugt som turistområde i årtier, er Dubrovnik attraktiv når som helst på året. Selvom byen antyder en vis geografisk afsides beliggenhed, har provinsen en sofistikeret infrastruktur til lufttrafik og færgeforbindelser.

Turisme udviklede sig i Dubrovnik allerede før første verdenskrig, og i denne henseende er byen nu et internationalt turistcenter. Flere dage er nødvendige for at kunne opleve byen i al sin skønhed og mangfoldighed og besøge alle de kulturelle attraktioner. De smalle og smalle gader, der fører gennem hele byen og inviterer dig til romantiske vandreture, hedder Stradun.

For eksempel kan du beundre 15.500 objekter på museet i rektorspaladset. Fyrsterne over Dubrovnik og deres livsstil blev gengivet på en detaljeret og autentisk måde. Møbler og kongelig inventar fra det 17. til det 19. århundrede kan findes her. I Maritime Museum dokumenterer en permanent samling søfarten i Dubrovnik og Kroatien, som har været en vigtig gren af ​​økonomien fra de tidligste tider. Et andet museum viser resterne af det gamle apotek samt gammelt guldsmedearbejde, broderi og billeder. Et tidligere Dominikansk kloster, der også er blevet omdannet til et museum, viser værdifulde værker af Dubrovnik-maleri fra det 15. og 16. århundrede, skulpturer, guldsmede, manuskripter, inkunabula og noder.

I skatkammeret i Dubrovnik-katedralen er relikvier fra St. Blaise, protektor for Dubrovnik samt adskillige andre malerier og kunstgenstande. For de interesserede i arkitektur anbefales Rupe Folklore Museum stærkt, hvor den traditionelle økonomi og landdistriktsarkitektur i Dubrovnik-området blev dokumenteret. Originale folkedragter og kunsthåndværk fra den tid kan stadig findes her.

Byen er kendt for en bred vifte af kunst og kultur og fejrer også festligheder i overensstemmelse hermed. En af de vigtigste begivenheder er sommerfestivalen, som traditionelt (siden 1950) finder sted fra 10. juli til 25. august. Det er en teater-, musik- og folklorefestival, der blev føjet til verdensfestivalkalenderen i 1956. Disse sommerfestivaler afholdes på udendørs scener omgivet af den vidunderlige atmosfære i bybygninger. Ensemblet er designet til at være internationalt med hensyn til både personale og indhold. Fra kroatisk klassisk til moderne – det er garanteret ikke kedeligt med kunstnernes kompositioner. Den vigtigste faktor ved festivalen er forestillingerne fra lokale og udenlandske folkloregrupper.

Udstillinger afholdes i Dubrovnik året rundt. Ud over velkendte gallerier som Sebastian Art Gallery og dets udstillingssted Luza Art Centar – afholdes der også midlertidige og permanente udstillinger andre steder. Dubrovnik Carnival Festival (Dubrovacki karnevo) er velkendt, med karneval fejret i hele regionen. I denne sammenhæng fejres St. Blaise Festival, som også er dagen for byen Dubrovnik den 3. februar. Fejringen varer hele dagen og inkluderer kirkeceremonier, en parade gennem byens gader, koncerter og sportsbegivenheder, så typiske karnevalsattraktioner. Organiserede udflugter tilbydes også.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Lufthavnsinformation med live opdaterede afgangs og ankomst tavler

Dubrovnik Airport

#DBV #Airport Dubrovnik Airport Zračna luka Dubrovnik / Čilipi Airport 20213 Čilipi Croatia Airport website IATA: DBV ICAO: LDDU ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Live Arrivals,...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hotel & Apartment Dubrovnik

#Dubrovnik Best hotels Ferie i Dubrovnik Den over tusind år gamle historie i Dubrovnik er synlig i alle dele af denne by. Byen er et levende museum...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Dubrovnik #Croatia #5Hotel #LuxuryHotels #LuxuryVacation #WellnessVacation #TopHotels

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her