Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Dijon

Frankrig

#France Rejser til Frankrig Der er mange gode grunde til, at Frankrig er verdens mest besøgte land. Der er ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, der udtrykker romantik...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Dijon

Kun halvanden time fra Paris med TGV tog ligger Dijon, en by med en meget stolt fortid og hovedstad i regionen Bourgogne – Franche-Comté.

I store dele af middelalderen var hertugdømmet Bourgogne i alle henseender en uafhængig stat, adskilt fra kongeriget Frankrig. I det 14. og 15. århundrede var hertugdømmet Burgund en større europæisk magt, hvis territorium strakte sig på sit højeste fra Nordsøen til grænsen mod Schweiz, og Dijon var hovedstaden.

Siden de regionale reformer i 2016 er Dijon den mindste regionale hovedstad i Frankrig bortset fra Orleans og indtager ikke længere den vigtige position, som den havde i middelalderen og renæssancetiden. I 2015 blev dets historiske centrum opført som et UNESCO verdensarvsted.

Dijon er i dag kendt som en af ​​Frankrigs vinhovedstæder og også for sin berømte sennep, la Moutarde de Dijon, som er kendt over hele verden. Forvent ikke at finde en by omgivet af sennepsmarker; de gule marker, der kan ses rundt om Dijon om foråret, er raps, ikke sennep. Det meste af sennep, der bruges i Dijon-sennep i dag, kommer fra Canada.

Dijon centrum blev klassificeret som et Unesco verdensarvsted i 2015 og har et smukt middelalderligt og renæssance centrum. I hjertet af den gamle by er paladset den mest imponerende af de gamle bygninger i Dijon. Det er i dag rådhus, turistinformation og museum. Gå en tur op i ​​Tour Philippe le Bon for at få en panoramaudsigt over Dijon.

Dijon bys kunstmuseum, som er et af de ældste og største i Frankrig uden for Paris har en stor samling malerier fra middelalderen til det 19. århundrede og især værker af Maître de Flémalle, Titian, Veronese, de Latour, Tiepolo, Delacroix, Monet, Manet, Sisley, Cross og Rouault.

Rue de la Verrerie, en af ​​de mest interessante gamle gader i byen, med sine bindingsværkshuse er en af ​​de største shoppinggader i centrum. Den mest interessante gamle kirke i Dijon, kirken Notre Dame fra det 13. århundrede, med sin meget usædvanlige vestlige facade dekoreret med tre overlejrede rækker med buer. To andre historiske kirker i det beskyttede centrale område er værd at besøge: Saint Benignus-katedralen er en bygning fra det 13. – 14. århundrede, St. Michael-kirken fra det 16. – 17. århundrede ligger 200 meter øst for hertugpaladset og er unik i Frankrig, efter at være startet i gotisk stil og afsluttet i den nye renæssancestil.

Musée Magnin har over 2000 værker af europæisk kunst fra det 16. til det 19. århundrede; herunder værker af Breughel den yngre, Cariani, Le Sueur, Bastien-Lepage og Géricault.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Office du Tourisme Dijon

11 Rue des Forges
21000 Dijon

T: +33 892 70 05 58

www: website link

Bourgogne Franche-Comté Tourism

BP 20623
21006 Dijon Cedex

T: +33 (0)3 80 280 280
F: +33 (0)3 80 280 300

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Frankrigs turistkontor

#Touristboard France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #france #visifrance #ifrance #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Frankrig

#Frankrig #Covid19 Coronavirus status / statistik - Frankrig Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Dijon Boutique & Luksushoteller

#Dijon Dijon Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Oplev Dijon Da Frans I fra Troyes så Dijon, siges han at...
FAQ Wiki og fakta om landet

Frankrig i historiebøgerne

#History Frankrig Historie Video Historie kort fortalt Skeletter fundet i huler i det 19 århundrede i Vézère-dalen tyder på, at neandertalere var de første mennesker, der boede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Frankrig valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#france #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Dijon
broken clouds
25 ° C
27.4 °
24.9 °
57 %
6.2kmh
75 %
fre
24 °
lør
25 °
søn
27 °
man
28 °
tirs
29 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Dijon
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Dijon #iDijon #VisitDijon #mybourgogne #bourgogne #burgundy #France #VisitFrance #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her