Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Prague

Prag

#Prague Visit Prag Før i tiden rejse man udelukkende til Prag for at drikke billig øl og se, hvordan livet foregik bag Jerntæppet. Det var godt tre...

Prag Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Prag – Østeuropas Paris

Prag med sine cirka 1,2 millioner indbyggere er hovedstaden i Tjekkiet. Byen ligger ved floden Moldau.

Netop floden har betydet at Prag siden middelalderen været et naturligt og vigtigt transport- og handelscenter. Her mødes Tjekkiets største og vigtigste jernbaneforbindelser. Václav Havel International Airport i Ruzyně er landets største lufthavn. I bydelen Holešovice ligger der en stor flodhavn. Byen er også landets største industriby med mange forskellige typer virksomheder, men især mange virksomheder inden for trykkerier, forlag og film.

Prag er tjekkiets største og førende turistby og har ligeledes mange årlige store messer. Byens universitet Karls universitetet er fra 1348 og har siden 1961 haft et afdeling for udenlandske studerende.

For turister er Prag en kæmpe magnet med sine mange store og smukke bygningsværker. Området ved Prags store kongeslot, Hradčany, der ligger på vestbredden er et af de mest populære. Inde på slotsområdet ligger St. Vitus-katedralen (påbegyndt i 1344) med sarkofagerne for de bøhmiske konger og for de nationale helte. Hradčany er i dag præsidentpalads og statsadministration.

På Malá Strana siden af Prag er der mange mange barokke bygningsværker hvor den mest dominerende nok er den mægtige St. Nicholas kirke.

Af de mange broer over Moldau, er den mest berømte Karlsbroen (Karlův Most) fra det 14. århundrede. Den er 500 meter lang og har 16 brospænd på 16 meter, på hver side af broen er der udsmykket med barokke skulpturer. Broen forbinder distriktet Malá Strana (den lille side) med den gamle bydel i Staré Město, hvor du finder velbevarede middelalderlige gader og bygninger.

Arkitekturen i Prag går tilbage til det 8. århundrede, og de mange monumentale bygninger på bakkedrag og de mange store broer over floden giver et imponerende bybillede. Særligt er Prag kendetegnet ved de mange barokke bygninger og udsmykning men også både gotik og renæssance er repræsenteret.

Den gamle bydel, der ligger på østbredden af ​​floden, er byens rigtige centrum. Her er de bedst kendte seværdigheder nok det gotiske rådhus og det astronomiske ur samt naturligvis Týn kirken (14. århundrede) med Tycho Brahes grav. I den tidligere ghetto ligger Josefov synagogen (fra 1273) og den gamle jødiske kirkegård.

Øst og syd for den gamle bydel ligger Nové Město, (nye by), med Wensclas pladsen der er en stor bred gade med en stor plads mellem vejbanerne. Især i øst og sydvest for Prags centrum ligger industriområderne.

For de kulturinteresserede er der Nationalmuseet med de store natur- og kulturhistoriske samlinger. Glasmuseet har enberømt glassamling. De bedst kendte teatre er Nationalteatret og Smetana-teatret.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

10 bedste europæiske julemarkeder

Video, der kårer de 10 bedste julemarkeder Der er mange interessante julemarkeder i Europa. Se video fra de 10 bedste julemarkeder i Europa, og find...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

CD Praha hlavní nádraží

CD Praha hlavní nádraží Wilsonova 8 120 00 Prague Czech Republic Ankomst til Prag - Video https://www.youtube.com/watch?v=flucatRSJ_8 Ankomst til Prag - Video fra Prags hovedbanegård Station Information, Transfer, Hotel, City Guide,...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet

#Tjekkiet #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tjekkiet Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tjekkiet

#Foodie Tjekkiet Foodie Video Mad i Tjekkiet Det tjekkiske køkken er blevet stærkt påvirket af dets nabolande. Hver region har sine egne specialiteter, men traditionelt er måltiderne...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Prague #Czech Republic #Citytour #Citywalk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her