Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Budapest

Ungarn

#Hungary Rejser til Ungarn Ungarn er måske ikke det største land, du vil vælge at besøge i år, men det betyder ikke, at der ikke er...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Budapest

Budapest er Ungarns største by og en af ​​de største i hele Europa. Oprindeligt var byen en keltisk koloni indtil ungarerne kom og bosatte sig i området.

Budapest har haft betydelig indflydelse på kulturen i renæssance perioden, og denne indflydelse afspejles i dag stadig inden for dele af byen og kulturen. Budapest kaldes ofte en af verdens smukkeste byer, og det ville være vanskeligt se alt, hvad Budapest har at byde på, selv hvis du boede der på fuld tid i en årrække. Hvorfor bør folk besøge Budapest? Den rangerer ofte som et af verdens bedste steder at bo, hvilket også gør den til et af de bedste steder at besøge.

Gå ikke glip af et besøg på Slotsbakken

Slotsbakken, som ligger på den vestlige side af Donau, er faktisk et distrikt i Budapest. Det er enestående ved det, at hvis du ikke bor eller arbejder inden for distriktet, er det dig forbudt at bringe en bil ind på de brostensbelagte, middelaldergader. Dette kan til tider gøre det svært at få adgang til Castle Hill, men det kan lade sig gøre ved hjælp af offentlig transport eller blot ved at praje en taxa. Der er masser af butikker og cafeer i distriktet, så du kan få en dag ud af turen, samt museer i Buda slottet, der vil fascinere dig. Glem ikke at tage til Fiskernes Bastion. Du vil helt sikkert få en smagsprøve af renæssancen!

Slap af i de Termiske Bade

Hvad er bedre end at sætte sig i blød i et godt, langt, varmt bad efter at have travet rundt på Slotsbakken hele dagen? Lad iblødsætning finde sted i de Termiske Bade i Budapest. Badene er en af ​​de sidste tilbageværende påvirkninger af tyrkisk kultur i byen, men det er ikke det, du vil tænke på, når du tager til en af de natlige fester med dans! Der er adskillige steder i Budapest, du kan benytte dig af, og de er alle opvarmet af underjordiske varme kilder. Nogle steder har vandskak, andre har utrolige vægmalerier, men alle har evnen til at hjælpe dig slappe af. Husk dine sandaler!

Mor dig godt på House of Terror

House of Terror, som er et museum, der er tilegnet de undertrykkende regimer, der har regeret i Ungarn før i tiden, House of Terror er hjemsøgt af minder om de fascistiske og stalinistiske regimer. Det var i sin tid hovedkvarter for det hemmelige politi, der slet ikke var sådan en national hemmelighed, torturen af utallige oppositionsaktivister fandt sted inden for dets mure. Replikaerne af fængselsceller i museets kælder vil helt sikkert give dig gåsehud.

Seværdigheder i Budapest

Orszaghaz, Parlamentsbygningen

Er absolut et must, hvis man kigger på størrelsen og arkitekturen minder parlamentsbygningen lidt om Parlaiment i London. Den 268 meter lange, 118 meter bredde og 96 meter høje parlamentsbygning stod færdig i 1904 og den er en af Europas største og smukkeste parlamentsbygninger. Der er flere selskaber i Budapest der arrangerer guidede ture i parlamentsbygningen, disse ture skal forudbestilles , spørg evt. receptionen på hotellet.

Halaszbastya, Fiskerbastionen

Er nok en af Budapest kendteste attraktioner, til tider må man lade tankerne glide til Disneyland, måske gamle Walt fik sin inspiration herfra. De 7 tårne symboliserer de syv ungarske stammer der bosatte sig her.

Magyar Allami Operahaz

Operahuset opført i årene 1875 – 1884, bygningen er inspireret af operahuset i Wien. På facaden ser du statuerne af 2 store Ungarske komponister til venstre er det Ferenc Erkel (komponerede den Ungarske nationalhymne) og til højre en herre der formegentlig ikke behøver nærmere introduktion, nemlig Franz Liszt. På 1ste sals balustraden er det statuer af kendte komponister.

Szent Istvan bazilika

Szent Istvan bazilika opført i 1905 er byens største kirke med en 96 meter høj kuppel. Der kan være ca. 8.500 kirkegængere på plads i kirken der dækker et areal på 4.145 m2. Kirken er dedikeret til Ungarns første konge der blev kanoniseret i 1083. Szent Istvans mumificerede højre hånd er et af kirkens rekvilier og denne opbevares i kapellet for den hellige højre hånd.

Matthiaskirken

Matthiaskirken er kroningskirken i Budapest, her er landets konger blevet kronet på stribe og kirken er i dag en af Budapest absolutte top seværdigheder. Kirkens tårn er 80 meter højt. Kirken blev ibrugtaget i midten af 1200 tallet. I 1541 efter at tyrkerne havde erobret Budapest blev kirken omdannet til moske og inventaret nedtaget. I 1686 blev kirken så igen indrettet til sit oprindelige formål.

Bjergbanen

Bjergbanen er en lille nostalgiske bane der går op ad bakken mod borghøjen på Budasiden er de få kroner værd som turen koster, du bliver belønnet med en smuk udsigt fra toppen af bakken. På borghøjen finder du det store borgkompleks og den gamle bydel. Borghøjen er flot rekonstrueret efter 2den verdenskrig hvor tyskerne kæmpede indædt mod russerne hvilket betød at næsten alle huse i denne del af byen var lagt i ruiner.

Gyermekvasut, børnenes jernbane

Fra tandhjulsbanens endestation starter en 12 kilometer lang jernbane gennem Budabjergene bygget af spejdere i årene 1948 – 1950. Banen opereres af børn der arbejder som konduktører og stationsforstandere. Lokomotivførerne er dog voksne. Tag en tur med toget der kører i perioden maj – august til endestationen Huvosvolgy hvorfra du kan tage sporvognen tilbage til centrum tæt på dit udgangspunkt.

Kongepaladset

Opførelsen blev oprindeligt påbegyndt i 1200 tallet. Efter at tyrkerne havde indtaget Budapest fik slottet lov at forfalde. Under Kejserinde Maria Theresa blev paladset genopbygget. I 1945 nedbrænte kongepaladset og rekonstruktionen blev påbegyndt i 1950. I dag er der indrettet museer i paladset.

Budapest Zoo

Budapest Zoo er absolut også et besøg værd, fugleburene her er store nok til at de besøgende kan gå rundt inde i burene og betragte dyrene på meget tæt hold , mange af dyrehusene i haven er fantasisuldt udsmykkede.

Hosök ter, Heltepladsen

ligger på Pest siden med det store imponerende millenniumi emlekmu , 1000 års monument opført i 1896, monumentet rejstes til minde om magayarene. Statuerne forestiller en række af ungarske konger og heltefigurer medens ærkeengelen Gabriel står højt hævet og holder den ungarske krone i hænderne. Foran monumentet er den ukendte soldats grav.

Andrassy utja, Andrassy Boulevarden

Fra Heltepladsen kan du spadsere de ca 2,5 kilometer ned ad boulevarden Andrassy. Boulevarden er anlagt i slutningen af 1800 tallet således at den var klar til 1000 års festen. Budapest skulle ikke stå tilbage for de andre Europæiske storbyer og ad den flotte boulevard blev opført ca 150 store flotte pragtvillaer og palæer.

1000 års banen

Løber lige under asfalten på Andrassy , prøv at besøge en eller flere af stationerne og du vil sande at man virkeligt kunne bygge dengang. På Deak ter stationen kan du besøge Földatti Vasuti Muzeum der fortæller om 1000 års banens historie.

Margit-Sziget, Margrete øen

Ligger i Donau floden og er et fredfyldt rekreativt område på ca. 90 ha. Hvis trafikken i Budapest bliver for meget, ja så gør du blot som byens indbyggere , tager ud på øen og slapper af. På Margrete øen kan du lade dig underholde med koncerter eller blot slappe af og nyde livet.

Varosliget, Byparken

Dækker ca 100 ha. og i parken finder du bl.a. Vajdahunyad borgen , et orgie i arkitektoniske stilarter, oprindeligt blev borganlægget opført til tusindårsfesten i 1896 som kulisser men siden opført i mere holdbare materialer.

Gellerthegy, Gellert bjerget

Gellerthegy, Gellert bjerget på Buda siden hvor der på bjergsiden findes en smuk “have” med trapper, statuer, vandfald og lamper. Undervejs støder du på statuen af Skt. Gerhard der skuer ud over Pest siden. Citadellet på toppen af Gellert bjerget er opført i årene 1850 – 1854. I dag er her hotel, restaurant og udsigtsterrasse. Befrielses monumentet på toppen af Gellertbjerget er rejst i 1947. Monumentet tales der ikke så meget om (til minde om sovjethærens befrielse), men udsigten fra toppen af bjerget er et must når man er i Budapest.

Gellert badet

Er et af mange termiske bade i Budapest , men det mest kendte af dem alle. Opført i jugendstil stod badet færdigt i 1918. Du bør selvfølgelig prøve et termisk bad når du nu er i Budapest. Gellertbadet er en oplevelse.

Szoborparken

Såfremt man er interesseret i den socialistiske form for monumenter bliver man skuffet når man går rundt i Budapest centrum – men man kan tage til Szoborparken uden for byen og der stifte bekendtskab med alle de statuer og monumenter der er blevet nedtaget i centrum af byen. Tag et smugkig i parken her

Europas største synagoge

Synagogen i Budapest er stor, det er rent faktisk europas største synagoge og den hører klart til en af de ting du skal se under et besøg til Budapest

Museer i Budapest

Der er mere end hundrede museer i Budapest, nogle af de mest interessante findes oplistet herunder med tilhørende link, hvis et sådant findes.

Aquincum

Aquincum hvor du kan se resterne af den 2000 år gamle romerske by.

Nationalmuseet

Magyar Nemzeti museum, Nationalmuseet har til huse på 3 etager og her kan du få en beskrivelse af hele Ungarns historie fra forhistorisk tid over den Romanske periode og til den magyariske erobring. Som kronen på værket finder du de ungarske kronjuveler på udstilling. Tag et smugkig på på museet her

Kunstmuseet, Szepmüveszeti 

Szepmüveszeti museum, Kunstmuseet er beliggende i en imponerende bygning og indeholder mange kendte kunstværker , af de kendteste kunstnere der er repræsenteret i udstillingerne kan nævnes Leonardo da Vinci , Rembrandt , Rubens og Picasso.  Tag et smugkig på på museet her

Historisk museum

Historisk museum har mange udstillinger der fortæller om Budapest udvikling lige fra middelalderen og op til dagens Budapest. Tag et smugkig på på museet her.

Militærmuseum

Krigshistorisk Museum har store våbensamlinger og militære effekter fra historien, også udstilling om 1956. Tag et smugkig på på museet her.

Ferenc Hopp Museum

Ferenc Hopp var kunstsamler der gennem sit liv samlede en stor samling af bl.a. kinesiske og japanske kunstgenstande. Samlingen vises i Ferenc Hopp’s tidligere hjem.

Museum for samtidskunst

Ludwig museum for samtidskunst, ægteparret Irene og Peter Ludwig har samlet kunst fra hele verden gennem 50 år, Tag et smugkig på på museet her.

Transporthistorisk museum

Transportmuseum udstillinger hvor du finder alt vedrørende transport på skib, jernbane og bil gennem de sidste 100 år. Tag et smugkig på på museet her.

Kunstudstilling og museum, heltepladsen

Kunsthallen ved heltepladsen har ingen faste udstilling men som regel udstillinger af samtidskunst. Tag et smugkig på på museet her. Kunstmuseet ved heltepladsen har bl.a. en enorm samling af Esterhazy familiens malerisamlinger fra slutningen af 1800 tallet. Tag et smugkig på på museet her

Udflugter fra Budapest

Telki er en lille landsby i Pest regionen af Budapest. Selvom den mest indlysende grund til at besøge Telki for mange er at det er porten til Ungarns moderne metropol, så har selve landsbyen også meget at byde på så man som besøgende kan have en god ferie. Da landsbyen befinder sig i et landbrugsmiljø er udsigterne fra visse steder i Telki helt utrolige. Derudover er indbyggerne venlige, så du kan nyde Ungarn på en autentisk måde.

Telkis tre store festivaler

Telki er kendt for årligt at afholde tre store festivaler, hvoraf alle tre betragtes som en vigtig del af samfundslivet i landsbyen. Den første festival afholdes i begyndelsen af februar og fejrer starten på den nye årstid. Indbyggerne samles for at holde en kæmpe svinekødsfest. Den anden festival er sommerfestivalen som afholdes i maj. Her kan du nyde live musik, børnevenlig underholdning, en basar, og en lang række aktiviteter for fællesskabet. Den sidste festival afholdes i oktober og er en sauerkrautfestival. På dette tidspunkt kan man nyde en lang række hjemmelavede lækkerier, da indbyggerne igen samles for denne gang at holde en potluck middag. Planlæg din ferie så du kan deltage i en af disse festivaler. På denne måde får du et indblik i de autentiske ungarske traditioner.

Er du klar til en god vandretur?

Bakkerne som omringer Telki tilbyder fantastiske vandretursmuligheder. Selvom stierne ikke er specielt udviklede, så er de godt brugte og kan nemt lede dig til bakketoppene så du kan nyde det ungarske landskab. Mange af stierne befinder sig tæt på vingårde, så hvis du skulle have lyst til det kan du prøve de lokale produkter for at nyde en solrig dag fuldt ud. Hvis du elsker eventyr og en god vandretur, så skal du sørge for at bestige ’Great Bald’ mens du er på besøg i Telki.

Besøg Valmue Galleriet!

Valmue Galleriet blev grundlagt i 2006 med det formål at fremme lokale kunstnere og der er som regel to eller tre unikke udstillinger på samme tid. Galleriet arbejder tæt sammen med den lokale kunstskole og derfor udstilles de lokale elevers arbejde ofte. Det siges at kunst er en af de bedste måde at udtrykke sjælen på, så når du går igennem Valmue Galleriet får du virkelig en fornemmelse af byens sjæl.

Szentendre

Szentendre ligger ca 20 kilometer nord for Budapest. Det er en meget charmerende lille by der ligger smukt på højre side af Donau floden og byen tiltrækker tilsyneladende uendelige flokke af turister der skal besøge de små smalle stræder med de spraglede husfacader. Hvis du ikke er i egen bil afgår der busser til Szentendre fra Budapest (Engels ter).

Visegrad

Visegrad er en lille landsby der har været ombejlet af adskillige besættelseshære grundet den strategisk rigtige beliggenhed , i dag er det hære af turister der kommer til byen bl.a. for at nyde den fantastisk flotte udsigt ud over Donau svinget. Der er mulighed for at komme på guidede ture i citadellet og borgruinerne

Rejser til Budapest, Ungarn

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Budapest og Ungarn.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Budapest Tourist information office

Sütő u. 2.  (Deák Square)
1052 Budapest

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Ungarns turistkontor

#Touristboard Hungary Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM PINTEREST #Hungary #visitHungary #iHungary #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Budapest Boutique & Luksushoteller

#Budapest Budapest Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Luksus ferie Leder du efter en luksusferie i byen? Se på anbefalede...

Budapest City Walk

#CityWalk City Walking Tour Budapest, video Budapest https://www.youtube.com/watch?v=gr4kN_-K8Zw   #Budapest #Hungary #Citywalk #Sightseeing #Video
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Ungarn

#Ungarn #Covid19 Coronavirus status / statistik - Ungarn Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Ungarn

#Foodie Ungarn Foodie Video Mad i Ungarn Traditionelle retter er normalt centreret omkring kød, grøntsager, frugt, brød og ost. Ungarsk mad er også kendt for at være...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Budapest
clear sky
36.2 ° C
37.1 °
35.8 °
31 %
6.2kmh
0 %
ons
37 °
tors
37 °
fre
37 °
lør
32 °
søn
34 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
BUDAPEST
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#hungary #visithungary #budapest #ibudapest #visitbudapest #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation