Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Brussels

Belgien

#Belgium Rejser til Belgien Det er tit, Belgien ikke lige falder folk ind, når de vil på ferie i Europa, men sådan burde det ikke være....

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Brussels

Bruxelles blev officielt grundlagt i 979, da et lille slot blev bygget nær Senne floden. Lambert II i Leuven byggede et nyt slot og en bymur i midten af ​​det 11 århundrede.

Fra 1100 tallet og fremefter udviklede Bruxelles sig som et vigtigt stop på den kommercielle vej fra Brugge til Köln. Bruxelles var en del af hertugdømmet Brabant, der overgik ved ægteskab med hertugerne i Bourgogne i 1406. Hertuginde Mary af Bourgogne, som blev født i Bruxelles. giftede sig med ærkehertug Maximilian af Østrig i 1477, og Bruxelles overgik til Habsburgerne.

Da kejser Karl V af Habsburg (1500-1558) abdicerede, overlod han de habsburgske Holland og Spanien til sin søn Filip II. Bruxelles ville fra da af blive styret af Habsburgerne i Spanien, derefter, fra 1713, af Habsburgerne i Østrig. Kong Filip II af Spanien (1527-1598) beordrede inkvisitionen, og tusinder af protestanter blev henrettet på Grand Place, herunder adelige som greverne Egmont og Hoorn.

Bruxelles skæbne ændrede sig dramatisk i 1830, da dens borgere gjorde oprør mod den hollandske “besættelse” og udråbte de sydlige provinser til det nye uafhængige Belgien, hvoraf Bruxelles skulle blive den centraliserede hovedstad. Fra den tid skulle Bruxelles vokse enormt og ekspandere omkring 20 gange i størrelse over et århundrede.

Det er i Bruxelles, at den belgiske tegneserie blev født. Hergé (1907-1983), forfatter til Tintins eventyr, blev nøglefiguren i tegneserieskolen i Bruxelles i 1930’erne. Der er nu hundredvis af aktive tegneserieforfattere og kunstnere, generelt baseret i Bruxelles eller Charleroi, samt et museum dedikeret til den “niende kunst”, det belgiske center for tegneserier.

Seværdigheder i Bruxelles

Grand Place og rådhus

Kaldt “Grote Markt” på hollandsk og “Grand Place” på fransk er et arkitektonisk vidunder af gotisk, renæssance og barok stil. Pladsen er omgivet af laugens huse, rådhuset og kongehuset.

Rådhuset (Hôtel de Ville) blev opført mellem 1402 og 1455 og var den eneste bygning, der overlevede det franske bombardement i 1695. Det 96 meter høje gotiske tårn blev tegnet af arkitekt Jan Van Ruysbroeck. Det er prydet med en gylden statue af St. Michael, protektor for Bruxelles.

Kongehuset er lidt af en misvisende betegnelse, da ingen konger nogensinde har boet der. Kongehuset (Broodhuis på hollandsk, Maison du Roi på fransk) var oprindeligt et bageri i 1200 tallet og blev erstattet af den nuværende stenbygning i 1400 tallet som administrativ bygning for hertugen af ​​Brabant. Det blev restaureret i neo-gotisk stil i det 18 århundrede.  Det huser nu Bruxelles bymuseum, som har forskellige historiske relikvier, herunder et gulvmaleri af Pieter Bruegel den Ældre fra 1567. Det er også her Manneken Pis ‘garderobe opbevares.

Manneken Pis

Manneken Pis står stolt nær Grand Place, på hjørnet af Rue de L’Etuve (Stoofstraat) og Rue du Chêne (Eikstraat).

Den verdensberømte statue af den lille tissende dreng er blevet et symbol for Bruxelles. Mange turister er skuffede over statuens beskedne størrelse, men det, der betyder noget, er dens historie bag. Manneken er også berømt for sin garderobe med omkring 725 kostumer brugt til forskellige lejligheder, lige fra jul og lokale festivaler til sportsbegivenheder. Kostumerne opbevares i Kongehuset på Grand Place.

Der er flere legender om oprindelsen af ​​Manneken Pis. Den mest berømte er den om hertug Godfried II af Brabant. I 1142 kæmpede denne toårige herres tropper mod tropperne ved Berthouts, herrerne i Grimbergen, i Ransbeke. Tropperne lagde den lille dreng i en kurv og hængte den i et træ for at opmuntre dem. Derfra urinerede han på tropperne i Berthouts, som til sidst tabte slaget.

En anden legende lyder sådan: I 1300 tallet var Bruxelles belejret af en fremmed magt. Byen havde holdt ud i et stykke tid. Angriberne havde tænkt på en plan om at placere sprængladninger ved bymurene. En lille dreng ved navn Juliaanske (“Lille Julian”) fra Bruxelles spionerede tilfældigt på dem, mens de forberedte sig. Han urinerede på den brændende sikring og reddede dermed byen.

Der var allerede en lignende statue lavet af sten i midten af ​​1300 tallet, måske allerede i 1388. Statuen blev stjålet flere gange. I 1619 blev den erstattet af en bronzestatue, skabt af den fransk-flamske barokke billedhugger Jerôme Duquesnoy.

Der er også en Jeanneke Pis, den kvindelige version af Manneken, der sætter sig på hug i Impasse de la Fidélité ud for den nordvestlige del af Rue des Bouchers. Statuen blev lavet i 1985 af Denis Adrien Debouverie. Hvis du ikke har været mæt af uanstændige statuer, står hundeversionen kendt som Zinneke Pis med benet på hjørnet på Rue des Chartreux og Rue du Vieux Marché aux. Denne er designet af den flamske billedhugger Tom Frantzen.

Palais Royal

Det Kongelige Palads var oprindeligt stedet for Coudenberg paladset, residensen for hertugerne i Brabant siden det 11. århundrede. Forbedret og ombygget flere gange gennem århundrederne voksede Coudenberg til en af ​​Europas største og mest prestigefyldte paladser i renæssancen.

Paladset blev ødelagt af en brand i 1731. Prins Charles Alexander af Lorraine, guvernør i de østrigske Holland, lod det erstatte af et klassisk bygningsværk, der stod færdigt i 1775. Det belgiske monarki gjorde krav på det nye palads i 1831, og det nye palads blev ændret og udvidet af kong Leopold II omkring begyndelsen af ​​det 19 og 20 århundrede.

Facaden er længere end Londons Buckingham Palace. Interiøret er overdådigt dekoreret. Samlingen af ​​antikviteter og malerier enorm. Selvom det stadig er den kongelige families officielle bopæl, bor kongen og dronningen nu på paladset i Laeken, nær forstaden Heysel.

Palais de Justice

De kolossale Palais de Justice i Bruxelles dominerer kvartererne Sablon og Marolles. Denne store bygning er et af kong Leopold IIs mest ekstravagante projekter. Bygningen ligger på det sted hvor Bruxelles galge engang stod. Det blev planlagt som gamle egyptiske templer med det formål at indgive ærefrygt. Faktisk er det med sine 26.000 m2 bebygget areal større end Peterskirken i Rom (21.000 m2) og er en af ​​verdens største bygninger fra før det 20. århundrede.

Palais de Justice blev bygget mellem 1866 og 1883. Arkitekten, Joseph Poelaert, døde under konstruktionen i 1879. Nogle siger, at hans pludselige død skyldtes hekseri, der blev brugt af arbejderklassens beboere i Marolles, der var blevet smidt ud. Bemærk “SPQB” skilte rundt om bygningen, der efterligner den gamle romerske “SPQR” (Senatus Populusque Romanus), og “B” står naturligvis for “Bruxelles”.

Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire på fransk, Jubelpark på hollandsk blev opkaldt til 50-års jubilæum for Belgiens uafhængighed i 1880. Besøgende bliver mødt af en monumental triumfbue, bygget af Leopold II i 1900 til 70 årsdagen for landets uafhængighed. Den tredobbelte bue er 30 meter høj og 45 meter bred, hvilket gør den til den bredeste triumfbue i verden og den næsthøjeste efter Triumfbuen i Paris (51 meter høj).

Bemærk, at det nordvestlige hjørne af parken med den nationale moske i Belgien, lige ved siden af ​​kopien af ​​et hedensk græsk-romersk tempel.

Atomium

Det ikoniske Atomium er lige så meget et symbol på Bruxelles, som Eiffeltårnet er et for Paris. Denne konstruktion består af 9 kugler. Det blev bygget til verdensudstillingen, der blev afholdt i Bruxelles i 1958 og designet af arkitekten André Waterkeyn. Strukturen var kun planlagt til at vare i 6 måneders udstilling. Men myndighederne forstod hurtigt dens turistmæssige og kunstneriske værdi.

Monumentet har en total højde på 103 meter. Kuglerne, der har en diameter på 18 meter, er forbundet med rulletrapper. I den øverste del af monumentet kan man nyde en panoramaudsigt over byen Bruxelles.

Bruparck

Den tilstødende udstillingspark, også kendt som Brussels Expo, er ebygninger, der blev opført i 1930’erne for at mindes Belgiens uafhængighed. Der er flere store haller, der bruges til forskellige udstillinger, såsom det årlige Automobile Show. Den største af dem er art-deco Palais du Centennaire.

Ved foden af ​​Atomium er et fritidscenter og et af Bruxelles mest populære turistmål for mennesker med børn. Bruparcks mest populære attraktion er Mini-Europe, en park med miniaturerekonstruktioner af omkring 300 af Europas mest berømte seværdigheder, fra Londons Big Ben til San Marco’s i Venedig. “The Village” er restauranter, barer og butikker. Det forbinder Mini-Europe med Oceade, en stor tropisk swimmingpool. Bruparcks sidste zone er Kinepolis Cinema, Belgiens største biografkompleks med ikke mindre end 29 teatre.

Tour japonaise

Et af de mest uventede syn i den belgiske hovedstad ville sandsynligvis være duoen Tour japonaise og Pavillon chinois i Domaine Royale de Laeken der ligger cirka 1 kilometer sydøst for Heysel Stadion.

Oprindeligt var disse bygninger en fantasi af kongen, der havde set lignende bygninger på verdensudstillingen i 1890 i Paris. Konstruktionen blev udført af belgiske virksomheder og franske dekoratører, med undtagelse af de japanske paneler og kobberarbejder der blev bestilt i Yokohama.

Pavillon chinois

Ved kongens død i 1909 blev bygningerne museer for orientalsk kunst, der først blev åbnet for offentligheden i 1911 (japansk pagode) og 1913 (kinesisk pavillon). Den japanske pagode lukkede ned i 1947, kun for at genåbne efter kejser Hirohitos død i 1989. Det huser nu midlertidige udstillinger og Museum for Japansk Kunst med en samling porcelæn fra det 17 og 18 århundrede samt forskellige kunstværker. Den kinesiske pavillon udstiller kinesisk porcelæn fra samme periode.

Festivaller i Bruxelles

Bruxelles har en lang række festivaler og arrangementer, de bedst kendte er for eksempel Notere Brussels Arts Festival (afholdt i tre uger i maj), Brussels Jazz Marathon (sidste weekend i maj) og Eu’ritmix (i august).

Bruxelles er vært for ikke mindre end 11 filmfestivaler, herunder European Film Festival of Brussels, International Festival of Fantastic Film, Festival of Cartoons and Animated Films og Short Film Festival of Brussels.

Den mest berømte historiske festival er Ommegang, der hvert år afholdes i 2 dage i begyndelsen af ​​juli i gaderne omkring Grand Place. Det stammer fra 1348 i Sablon -kvarteret og blev mere berømt organiseret til ære for kejser Karl V af Habsburg i 1549. Kun holdt undtagelsesvist i de følgende århundreder blev Ommegang genoplivet i 1930 og har siden været en årlig begivenhed.

Shopping i Bruxelles

De to største shoppinggader i Bruxelles er Rue Neuve og Avenue Louise. Rue Neuve løber fra Place de la Monnaie, cirka 300 meter nord for Grand Place, til Place Rogier, nær Bruxelles-Nord Station. Det er her, du finder store stormagasiner som Galeria Inno eller butikscentret City2.

Avenue Louise er Bruxelles Champs-Elysées, hvor de fleste af de smarte butikker og de store navne på international mode kan findes. Avenue Louise er en af ​​Bruxelles længste gader. Det løber fra Place Louise mellem Palais de Justice og Palais d’Egmont, til Bois de la Cambre.

Bruxelles største og flotteste indkøbscenter er Woluwe Shopping Center. Det har over 150 butikker, herunder en større filial af Inno. Det ligger ved krydset mellem Avenue Paul Hymans og Boulevard de la Woluwe.

Gaasbeck slottet

Denne fæstning fra renæssancen er en af ​​de største borge, der er åbne for offentligheden omkring Bruxelles. Slottet blev oprindeligt opført i 1200 tallet og ligger majestætisk på toppen af ​​en bakke midt på et 49 hektar stort område i hjertet af Pajottenland, som inspirerede Bruegel den Ældre. Det nuværende slot blev ombygget i 1800-tallet.

Bortset fra et par værelser indrettet af marquisen Visconti i det 19. århundrede stammer slottets indre for det meste fra 1500 tallet. Det er et godt sted at se Flanderens fine gobeliner, omhyggeligt udskårne træmøbler og mesterlige oliemalerier.

Rejser til Bruxelles, Belgien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Bruxelles og Belgien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Brussels / Bruxelles Tourist information

Grande Place
1000 Bruxelles

T: + 32 (0) 2 513 89 40

www: Website Link

Region de Bruxelles-Capitale

visit.brussels – BIP
rue Royale 2
1000 Brussels

T: + 32 (0) 2 513 89 40

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Belgiens turistkontor

#Touristboard Belgium Tourism Authority Avenue Comte de Smet de Nayer 14 5000 Namur - Belgium WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO#Belgium #visitBelgium #iBelgium #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

10 bedste europæiske julemarkeder

Video, der kårer de 10 bedste julemarkeder Der er mange interessante julemarkeder i Europa. Se video fra de 10 bedste julemarkeder i Europa, og find...
FAQ Wiki og fakta om landet

Belgien i historiebøgerne

#History Belgien Historie Video Historie kort fortalt For cirka 20.000 år siden kom de første mennesker til Belgien. I 57 f.Kr. invaderede Cæsars hær Belgien, og landet...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Belgien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#belgium #euro #currency

Bruxelles Boutique & Luksushoteller

#Brussels Brussels Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Luksus ferie Leder du efter en luksusferie i byen? Se på anbefalede...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Belgien

#Belgien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Belgien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Brussels
clear sky
24.1 ° C
25.4 °
22.6 °
49 %
3.1kmh
0 %
man
23 °
tirs
22 °
ons
22 °
tors
20 °
fre
23 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Brussels
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Brussels #iBrussels #VisitBrussels #Belgium #VisitBelgium #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her