Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Brno

Tjekkiet

#CzechRepublic Rejser til Tjekkiet Tjekkiet er et land fyldt med en rig historie, man kan opdage. Denne indlandsstat byder måske ikke på de samme resortmuligheder som...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Brno

Brno er den næststørste by i Tjekkiet og byen er et vigtigt kulturelt centrum i Tjekkiet. Byen bruger hvert år op mod 30 millioner euro på kultur alene. Byen, som er lille rent arealmæssigt har mange årlige festivaler, udstillinger, museer og andre kulturelle begivenheder du kan deltage i og besøge hele året.

Spilberk Slot fungerede som en fæstning i flere århundreder og blev bygget i 1200 tallet. I det 19 århundrede blev slottet omdannet til at være et fængsel for de der modsatte sig Hapsburg monarkiet. En guidet tur fører dig gennem Spilberk slottets historie og viser dig, hvordan en dag i en fanges liv var.

Når du er i Brno skal du huske at besøge den nærligge Macocha, som er et eventyrligt stedhvor du kan komme på en underjordisk raftingtur gennem smukke huler der har stalaktitter og stalagmitter i massevis. Når du er færdig med oplevelser under jorden kan du gå til toppen af bakken og nyde en utrolig udsigt.

Hvis du elsker spændende arkitektur skal du besøge Tugendhat Villa. Haverne og udstillingerne er lette at få adgang til, men hvis du vil have hele turen skal du booke dit besøg.

Seværdigheder i Brno

Spilberk

Fra Brno’s citadel er der i dag udsigt ud over smukke grønne områder, tidligere tiders gæster på citadellet har formegentlig haft andre tanker i hovedet end de grønne områder – i mange år var det et af Østrigs mest berygtede fængsler.

Moravska galerie

Moravska galerie har mange lokaler der ligger i kronologisk orden, her finder du udstillinger af kunst, møbler, porcelæn og glas.

Moravska museum

Moravska museum det regionale museum bl.a. med den kendte terracotta statue (vestonice venus) der er 25.000 år gammel.

Zelny trh

Brno’s grøntmarked med den barokke Parnassus fontæne på midten af torvet. På torvet finder du også byens gamle rådhus hvor du kan komme op i tårnet og nyde den flotte udsigt ud over den gamle bydel.

Namesti Svobody

Frihedspladsen er byens store plads, det er her du ser de store monumenter rejst til minde om de store pestepidemier. Husene rundt om pladsen repræsenterer en lang række historiske perioder.

Dom na Petrove

Skt Peters domkirken beliggende på Petrovhøjen som er den gamle bys højeste punkt er en flot gammel gotisk kirke.

Udflugter fra Brno

Moravsky Kras

Er beliggende ca 75 kilometer nordøst for Brno og er et af Tjekkiets mest populære udflugtsmål. Det er et sandstens plateau hvor vand har lavet utallige huler og har kreeret fantastiske kalkstens skulpturer.

Vranov

Slottet i Vranov er beliggende ca 85 kilometer sydvest for Brno tæt ved den Østrigske grænse. I dette område finder du noget af det flotteste natur i den sydlige del af Tjekkiet og på vandreture i området bliver du belønnet med flotte panoramaer. Slottet i Vranov er et af central europas mest imponerende slotskomplekser. Oprindeligt opført i 1000 tallet som grænsefort men ombygget i 1600 og 1700 tallet af de daværende ejere Althan familien der besluttede at omdanne den gamle borg til et imponerende luksus slot.

Slavkov – Austerlitz

20 kilometer Øst for Brno ligger Slavkov , stedet er nok bedre kendt under det Østrigske navn Austerlitz hvor Napoleon vandt en stor sejr over de forenede Østrigske og Russiske hære den 2 december 1805. I området finder du en række monumenter der vidner og fortæller om slaget. Et af de mest spændende og flotte monumenter er Mohyla Miru, fredsmonumentet, som du finder på en bakketop i udkanten af landsbyen Prace. Aftenen før slaget tilbragte Czar Alexander og Kejser Francis I af Østrig på slottet i Slavkov, det var også på slottet at våbenhvile aftalen blev underskrevet.

Rejser til Brno, Tjekkiet

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Brno og Tjekkiet.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Brno Tourist Information Office

Panenská 1
602 00 Brno-střed

T: +420 602 404 246

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tjekkiets turistkontor

#Touristboard Czech Republic Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM Oplev Tjekkiet Tjekkiet har en utrolig smuk natur at byde på og naturligvis de mange smukke byer, hvor Prag og Brno...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet

#Tjekkiet #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tjekkiet Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tjekkiet

#Foodie Tjekkiet Foodie Video Mad i Tjekkiet Det tjekkiske køkken er blevet stærkt påvirket af dets nabolande. Hver region har sine egne specialiteter, men traditionelt er måltiderne...
Tandbehandling i udlandet se anbefalede klinikker og se anmeldelser fra kunder

Tandlæger i Brno

Tandlæger i Brno Hvis du tænker på at tage en tandferie hvor du kan have en super god ferie og samtidig spare penge hos tandlægen,...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Brno
clear sky
24.2 ° C
26 °
22.8 °
54 %
5.8kmh
0 %
lør
24 °
søn
28 °
man
31 °
tirs
27 °
ons
26 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
BRNO
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#czechrepublic #czechia #brno #ibrno #visitbrno #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her