Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Bratislava

Slovakiet ligger i det østlige Europa hovedstaden er Bratislava

Slovakiet

#Slovakia Rejser til Slovakiet Slovakiet er en af de smukkeste og mest underbesøgte lande i hele verden. Landet er hjemsted for hele ni nationalparker og de...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Bratislava

Hvad vil Bratislava tilbyde dig? Hver rejse er unik, men disse steder kan helt sikkert give dig en dejlig tid under dit ophold her. Hvis du er klar til at komme ud og rejse på ferie eller i en weekend, er Bratislava lige stedet for dig!

Dyk ned i det slovakiske køkken

Hvis du vil prøve et livligt sted, der serverer slovakisk køkken med god morgenmad i engelsk stil, så sørg for at finde vej til Cafe Verne. Der er en række tjekkiske øl på fad på denne cafe og menuen, der er uden dikkedarer, er stadig meget tilfredsstillende. Du vil opdage, at der ofte er travlt, men du vil ikke have noget i mod at vente, takket være atmosfæren.

Der er heller ikke noget plat ved Corny Cafe, som tilbyder kaffe fra hele verden og en række lækre kager og supper, du kan nyde. Hvis du vil have en quiche med din internationale kaffe, kan du også vælge sådan en. Tag dig tid til at slappe af på terrassen og nyde udsigten over byen, mens du slapper af med dine godter!

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Slovakiets turistkontor

#Touristboard Slovakia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Slovakia #visitSlovakia #iSlovakia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Bratislava Boutique & Luksushoteller

#Bratislava Bratislava Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Luksus ferie Leder du efter en luksusferie i byen? Se på anbefalede...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Slovakiet

#Slovakiet #Covid19 Coronavirus status / statistik - Slovakiet Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Slovakiet valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#slovakia #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Bratislava
broken clouds
8.3 ° C
9 °
7.2 °
53 %
6.7kmh
75 %
fre
8 °
lør
9 °
søn
11 °
man
13 °
tirs
14 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Bratislava

Nationalgalleriet er beliggende ikke langt fra Hviezdoslavovo namestie , her finder du arbejder helt tilbage fra middelalderen og op til i dag.

Nationalmuseet med de historiske samlinger er beliggende på slottet (Hrad)

Mestke muzeum, bymuseeet, er beliggende i en sidegade til Frantiskanske Namesti

Apotekermuseeet er beliggende ved siden af Michalska Brana og det er et ganske facinerende museum.

Hrad hedder Bratislava slot der står på en klippetop med udsyn ud over Donaufloden. Slottet er gennem tiderne blevet ombygget adskillige gange og det eneste der egentlig er tilbage af det oprindelige middelalderslot er den rektangulære grundplan. Slottets barokke dekorationer blev lavet på ordre af kejserinde Maria Theresa i starten af 1700 tallet. I 1811 ødelagde en stor brand næsten hele slottet og man er først blevet færdig med genopbygningen i 1990erne.

Hlavne Namestie e Bratislava tidligere markedsplads hvor du bl.a finder Roland Fontænen opført i renaissancestil. På Hlavne Namestie finder du også Bratislavas imponerende rådhus med det store tårn.

Kutcherfeld paladset er beliggende over for rådhuset og bygningen huser i dag den Franske ambassade og et kulturcenter.

Frantiskanske Namestie er Fransiskaner pladsen med den gamle Jesuitter kirke.

Mirbach paladset er en flot gammel bygning hvor du kan komme ind og se mere end 200 flotte 1600 og 1700 tals graverede billeder i farver.

Primaternes Palads er flottest om aftenen når facaden er oplyst i et stort lyshav, det var her Pressburg freden blev underskrevet af Napoleon og den Østrigske kejser Franz I efter slaget ved Austerlistz i december 1805.

Michalska Brana Skt Kichaels porten er den eneste af de gamle byporte der har overlevet til i dag. Det er et gotisk tårn der senere er blevet ombygget i barok stil. På toppen af tårnet 51 meter over jorden står statuen af Skt. Michael.

Dom sv. Martina er Bratislavas gotiske Skt Martins katedral og den dominerer den sydvestlige del af den gamle by, arkitekterne bag Wien katedral har også haft en finger med i spillet på Bratislavas katedral der indtil 1811 blev benyttet ved kroninger af de Ungarske konger.

U Dobreho Pasteria den gode hyrdes hus er en flot dekoreret rokoko bygning og ligger der hvor byens jødiske bydel engang lå, denne bydel blev nedrevet for at give plads for motorvejen.

Hviezdoslavovo namestie på denne plads finder du bl.a Bratislavas nationalteater der blev opført i 1886, I reduta bygningen bygget i 1919 har det Slovakiske filharmoniske orkester til huse.

Udflugter fra Bratislava

Devin er slotsruiner beliggende ca 10 kilometer vest for Bratislava og herfra har du udsigt over Morava og Donau floderne der her flyder sammen. Slottet var engang mere imponerende end slottet i Bratislava men Napoleons tropper ødelagde slottet i 1809.

Små Karpater. Allerede i udkanten af Bratislava ligger vinmarkerne og de strækker sig frem til foden af Karpaterne. Her finder du en række små vinlandsbyer som f.eks Pezinok med Karpatermuseet og Modra som er kendt for sitn keramik og vinproduktion.

Piestany er beliggende 80 kilometer nord for Bratislava og er et meget kendt kursted. Byen toppede som så mange andre kurbyer i slutningen af 1800 tallet og starten af 1900 tallet.

Bratislava – Wien du kan sejle med hydrofoil både fra Bratislava til Wien på ca 2,5 time. Undervejs passerer du bl.a. de imponerende Fredenau sluser.

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#slovakia #visitslovakia #bratislava #ibratislava #visitbratislava #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BRATISLAVA
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her