Gå til: Rejsetilbud, Ledig plads ?, Destination Guide, Andre deals, SoMe, eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Weekend i Poznan

Fly Billund – Poznan – Billund
17/6 – 20/6 2021 med Ryanair
Pris pr person 164 Dkr

Overnatning f.eks Apartementy Mango 270 kr pr person v/ 2 pers.

Ialt pr person 434 Dkr

Forbehold for udsolgt tilbud: Dette tilbud fundet hos Aviasales / hotellook den 15/05 2021 klokken 18.30

Check ledighed

I søgemaskinen kan du checke aktuelle ledige pladser på ønsket dato

Hotel og lejlighed i Poznan

Hvis du vil have inspiration kan du her se en liste med anbefalede hoteller og lejligheder, gæsteanbefalinger bliver opdateret via ekstern database hos TrustYou kundeanmeldelser.

Lej bil i Poznan

Lej bil med afhentning og aflevering i Poznan lufthavn.

Smart For Four. Afhentning den 17/6 Aflevering den 20/6, ubegrænset kilometertal.

Pris 384,13 Dkr

Oplevelser i Poznan

Hvis det er første gang du besøger Poznan kunne du måske være interesseret i at opleve byen sammen med en lokal guide.

Der er en lang række forskellige tilbud fra byrundture til aften arrangementer med mad og drikke.

Destination guider

Herunder kan du finde relevante links til destinationen i landet og til byer hvor du kan læse mere om mulighederne på destinationen

Polen

#Poland Rejser til Polen De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde...
Polen - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Poznan

#Poznan Rejser til Poznan   Poznan Tourist Information Centrum Informacji Turystycznej ul. Stary Rynek 59/60 61-772 Poznan T: +48 61 852 61 56 www: website link   #poland #visitpoland #poznan #ipoznan #visitpoznan #touristinformation #sights...

Andre deals:

Herunder kan du se andre deals / tilbud der måske vil interessere dig

Om tilbud / priser:

Vi er ikke et rejsebureau. Vi finder og informerer om gode rejsetilbud fra mange forskellige rejsebureauer. Priserne der er angivet er de priser der er gældende da vi har fundet tilbuddet på eksterne søgemakiner og websites.

Sociale medier links

Vi er på sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på vores sider:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

Det skal du opleve i Poznan

Den maleriske hovedstad i Wielkopolska-provinsen er i dag et vigtigt økonomisk, kommercielt, videnskabeligt, kulturelt og turistmæssigt knudepunkt i det vestlige Polen; det er hjemsted for landets vigtigste messekompleks og muligvis det mest spektakulære rådhus, du nogensinde vil se.

Enhver snak om Poznań begynder uundgåeligt med en omtale af dets renæssance rådhus – forståeligt nok betragtet som den smukkeste nord for Alperne, og du bliver hårdt presset til at finde et mere udsøgt eksempel hvor som helst. Blandt de ekstraordinære træk finder du charmerende køge-figurer, der springer ud til røvhovedet ved middagstid! Poznań har naturligvis adskillige andre tegneserier, herunder Polens eneste maleri af Monet og den lækre søde godbid kendt som St. Martin-croissanter. Tag ikke fejl, denne 1000 år gamle by ved floden Warta har meget at være stolt af – den har endda sin egen lokale dialekt.

Hvis du har en sød tand, vil du elske croissanterne. Selvom de sælges af mange kagebutikker over hele landet, er det kun Wielkopolska-regionen (Storpolen), der faktisk har ret til at bage dem. Hvorfor? Fordi Europa-Kommissionen har opført dem som en beskyttet geografisk indikator. Det skal også liste dem som lækre mereish! Lavet af dansk wienerbrøddej i henhold til en meget streng opskrift, den vigtigste fyldningsingrediens er hvide valmuefrø, og de er ofte toppet med glasur. For at give dig en idé om dets betydning findes der faktisk et interaktivt Poznań Croissant Museum. Her kan du lære historien om, hvordan denne bagte godbid blev det søde symbol på Wielkopolska-provinsen ved at se en animeret tegneserieversion af “Poznańs croissanthistorie”, der præsenteres under det polykromede træloft i en renæssancebolig i Old Town Market Square. Før du spørger, ja, selvfølgelig får du smage de berømte croissanter – du kan endda deltage i at lave dem, hvis du har lyst til det. Museet klinger med den lokale Poznań-dialekt, som, selvom den ikke hørte meget på gaden i dag, var ekstremt populær i det 19. århundrede. En blanding af Wielkopolska-dialekt og tysk, det er en arv fra tiderne med den preussiske partition, men også Bamberg-bosættere, der accepterede en invitation til Poznań for omkring 300 år siden. Her er et udvalg af steder, som du virkelig ikke bør gå glip af, når du besøger denne utrolige by:

Historiske vartegn

Vinduerne i Croissant Museums 500 år gamle lejendom tilbyder en fantastisk udsigt ud over rådhuset, fronten er dekoreret med en tredelt arkadet loggia og et galleri med portrætter af Jagielloniske konger på øverste etage. Sørg for, at du besøger omkring middagstid: På en lille platform lige over døgnet stikker figurerne af to hvide geder på hovedet hver dag ved middagstid, når et buglingopkald lyder. Legenden fortæller, at dyrene flygtede under en køkkendrengs kniv for århundreder siden, da han var ved at gøre dem til hovedretten for dignitarier, der fejrede installationen af ​​rådhusets første urmekanisme. Markedspladsen er omgivet af forbløffende livlige lejligheder i barokstil og kan prale af ikke mindre end fire springvand: en fra det 18. århundrede med en statue af Proserpine og tre med moderne figurer af Apollo, Mars og Neptun.

Poznań-beboere vælger ofte, måske bizart, at mødes ved statuen med den dystre figur af en bøddel foran rådhuset. Uendelig pænere at se på, Bamberg Woman Well, med en statue af en kvinde i folkedragt, der bærer to store vandbeholdere, er lidt skjult for synet og er en påmindelse om tiden i det 18. århundrede, da bosættere fra ud over floden Oder, der lokalt omtales som Bambers, valgte byen som deres nye hjem. Poznań har en rig, multikulturel historie, en by hvor polakker, tyskere og jøder levede lykkeligt side om side.

Den ældste del af byen er Cathedral Island (Ostrów Tumski), der ligger i gaflen til floden Warta og dens biflod, Cybina. En stærk befæstet by eksisterede her fra mindst det 9. århundrede – nogle siger endda, at det er selve Polens fødested. Landets ældste katedral, den majestætiske katedral for de hellige Peter og Paul, står der den dag i dag. Der er rester af grave i dens hvælvinger – sandsynligvis hvilestedet for Polens første herskere, Mieszko I og hans søn Boleslaus den Modige. Hvor bedre at lære om en bys gamle historie end i en af ​​dens mest ultramoderne bygninger? Det dramatiske hvide Porta Posnania Interactive Heritage Center, som du kommer ind via en spektakulær gangbro, der krydser floden, har vundet adskillige arkitektoniske konkurrencer og er et af de vigtigste steder på den kongelige kejserlige rute.

Denne populære turistrute forbinder Cathedral Island med den gamle bydel og byens centrum og er en fantastisk måde at opleve byen på. Blandt de mange seværdigheder, du vil se undervejs, er det tidligere kejserlige slot. Ser ud som en rigtig middelalderlig fæstning, betragtes den nyromanske bygning fra det tidlige 20. århundrede til at være Europas yngste slot bygget til en kronet hersker. Inde åbner Zamek Culture Center, det huser, sine rum for eksperimenter af kreative personligheder fra mange forskellige kunstarter. Museum for Poznań-opstanden, der fandt sted i juni 1956 (en division af Wielkopolska Museum of Independence) er også placeret her. Et monument til minde om denne første massearbejderprotest i det kommunistiske Polen, som blev blodigt undertrykt, findes på den nærliggende Adam Mickiewicz-plads.

Forkælet for valg

Når det kommer til sport, fritid og kulturelle aktiviteter, er du virkelig forkælet for valg i Poznań. Kan du lide at deltage i noget detailterapi? Det bedste sted for en god gammel shoppingtur er Stary Browar, som Det Internationale Råd for Shoppingcentre valgte som verdens bedste mellemstore indkøbscenter i 2005. Det kæmpe, moderne kompleks med rød mursten kombinerer detailareal med et kunstgalleri af moderne skulpturer og installationer. Det er også vært for mange kulturelle begivenheder. Brug behagelige sko, du ender med at gå miles!

Du vil ikke blive overrasket over at høre, at den utrolige men kunstige Lake Maltańskie (“Malta”), der ligger næsten i hjertet af byen, tiltrækker skarer af vandsportentusiaster. Hvis du foretrækker tørt land, er der også masser til dig; Området omkring det inkluderer en skibakke året rundt med skilifte og en kælkebane samt andre sportsrelaterede attraktioner. Voksne og børn i alle aldre vil elske Malta Thermal Baths, et af de største vandlande i Polen. For en anden oplevelse tog det hyggelige Maltanka Park jernbanetog direkte til New Zoo for et mindeværdigt møde med sibiriske tigre, europæisk bison, bjørne og mange andre eksotiske dyr.

Hvis troperne er mere dine ting, tilbyder det 100 år gamle Poznań Palm House et varmt og fugtigt miljø og en spændende rejse til fjerne kontinenter, mens du vandrer gennem frodig vegetation fra forskellige klimazoner. Oplevelsen gøres endnu mere autentisk af lyden af ​​brusende vand, akvarier med eksotiske fisk og et rigt program af begivenheder, inklusive en fabelagtig nattur. Palm House er også det valgte sted for flere udstillinger og koncerter og ligger i jugendstil-delen af ​​partazarz-distriktet.

I nærheden finder du Poznań International Fair-komplekset, der ligger ved siden af ​​Poznań Główny jernbanestation. Derfra er det kun en kort gåtur til Jeżyce, et distrikt, der er berømt af en række unge voksne romaner af Małgorzata Musierowicz. Borejko-familien, der er omtalt i bøgerne, boede i en af ​​de elegante bygninger, og Jeżyce Market Square er stadig et af de steder, hvor den lokale dialekt kan høres.

Kunstelskere bør bestemt besøge det kejserlige Nationalmuseum, hvor du blandt strandene finder ud af stranden i Pourville, det eneste maleri af den impressionistiske kunstner Claude Monet i enhver polsk samling. Museum of Applied Arts lader dig i mellemtiden røre ved og endda lugte svundne tider. Det ligger i et rekonstrueret kongeslot med et tårn, hvorfra du kan nyde et næsten uovertruffen panorama over den gamle bydel.

Sidste på listen over de absolutte must er det unikt iøjnefaldende Poznań Stadium, den første arena afsluttet til UEFA Euro 2012 mesterskabet. Det er hjemmestadion for KKS Lech Poznań fodboldklub, som Robert Lewandowski spillede for mellem 2008-2010, med en kapacitet til næsten 43.000 pladser. Det fungerer også som et sted for koncerter og forestillinger. Stadionet, herunder nogle af dets normalt utilgængelige kroge, kan ses under regelmæssige guidede ture.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her