Gå til: Rejsetilbud, Ledig plads ?, Destination Guide, Andre deals, SoMe, eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dublin

#Dublin Rejser til Dublin Dublin, hvis irske navn bogstaveligt betyder “byen omkring vadestedet ved vidjerne”, er faktisk den engelske version af et irsk ord for en...

Weekend i Dublin

Fly København – Dublin – København
18/6 – 21/6 2021 med Ryanair
Pris pr person 198 Dkr

Overnatning f.eks Hazelbrook House 599 kr pr person v/ 2 pers.

Ialt pr person 797 Dkr

Forbehold for udsolgt tilbud: Dette tilbud fundet hos Aviasales / hotellook den 18/05 2021 klokken 07.30

Check ledighed

I søgemaskinen kan du checke aktuelle ledige pladser på ønsket dato

Hotel og lejlighed i Dublin

Hvis du vil have inspiration kan du her se en liste med anbefalede hoteller og lejligheder, gæsteanbefalinger bliver opdateret via ekstern database hos TrustYou kundeanmeldelser.

Lej bil i Dublin

Lej bil med afhentning og aflevering i Dublin lufthavn.

Fiat 500 eller lignende. Afhentning den 17/6 Aflevering den 20/6, ubegrænset kilometertal.

Pris 522,41 Dkr

Oplevelser i Dublin

Hvis det er første gang du besøger Dublin kunne du måske være interesseret i at opleve byen sammen med en lokal guide.

Der er en lang række forskellige tilbud fra byrundture til aften arrangementer med mad og drikke.

Destination guider

Herunder kan du finde relevante links til destinationen i landet og til byer hvor du kan læse mere om mulighederne på destinationen

Irland

#Ireland Rejser til Irland Irland byder besøgende på bølgende grønne bakker, stendiger, rustik mad og en fortryllende stemning, du aldrig vil se magen til. Du kan selvfølgelig...

Dublin

#Dublin Rejser til Dublin Dublin, hvis irske navn bogstaveligt betyder “byen omkring vadestedet ved vidjerne”, er faktisk den engelske version af et irsk ord for en...

Andre deals:

Herunder kan du se andre deals / tilbud der måske vil interessere dig

Om tilbud / priser:

Vi er ikke et rejsebureau. Vi finder og informerer om gode rejsetilbud fra mange forskellige rejsebureauer. Priserne der er angivet er de priser der er gældende da vi har fundet tilbuddet på eksterne søgemakiner og websites.

Sociale medier links

Vi er på sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på vores sider:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

Det skal du opleve i Dublin !

Dublin er berømt for sin kulturarv og charmerende gæstfrihed og ligger mellem Howth i nord og Dalkeys nes mod syd på en bred bugt. Floden Liffey, der løber ud i havnen, skærer byen i to. Flere broer spænder over nord-syd kløften, hvoraf den mest berømte er O’Connell Bridge. Enhver er et dejligt sted at slentre og tage essensen af ​​hovedstaden ind.

Dublin før uafhængighed var engang den anden by i det britiske imperium, den yndefulde georgiske arkitektur og maleriske parker, der vidnede om en urolig arv. Irlands hovedstad har givet verden så kendte litterære figurer som Yeats, Beckett, Joyce, Shaw og Wilde. Dubbed en UNESCO-litteraturby i 2010, Dublins skrevne tradition strækker sig tilbage til AD 800 med The Book of Kells, nu på permanent udstilling på Trinity College.

Selvom Dublin spreder sig snarere end svæver, kan man let udforske byens centrum til fods, og et praktisk transportnet fører dig, hvor end du vil hen. Find de bedste steder at besøge med vores liste over de største turistattraktioner i Dublin.

Trinity College

Trinity College er sandsynligvis det bedste sted at starte din Dublin-tur. Det er i hjertet af hovedstaden, fyldt med utrolig historie, og det er det ældste universitet i Irland, der blev grundlagt i 1592 af dronning Elizabeth I.

Trinity, der besidder et misundelsesværdigt 40 hektar stort sted, bevarer noget af sin gamle afsondrethed af brostensbelagte pladser, haver og parker og er berømt over hele verden for sin samling af store skatte. Disse inkluderer på permanent udstilling det oplyste manuskript fra det 9. århundrede, Book of Kells, Books of Durrow og Armagh og en gammel irsk harpe. De uvurderlige artefakter vises i statskassen og det imponerende Long Room fra det 18. århundrede, der huser mere end 200.000 af Trinitys ældste bøger og er vært for regelmæssige litterære udstillinger. Book Early Access Book of Kells Tour for at undgå de lange køer. Det inkluderer også en tur til det ydre af Dublin Castle.

Trinity er et tilflugtssted i et ellers travlt område. Alumni gennem århundreder inkluderer figurer som Jonathan Swift (mest berømt kendt som forfatteren af ​​Gulliver’s Travels), Oscar Wilde, Bram Stoker (forfatter af Dracula) og dramatiker Samuel Beckett. Når du kommer ind gennem en buet træflise, bringes du øjeblikkeligt tilbage i tiden. De pletfri grønne græsplæner, bygninger fra det 18. og 19. århundrede og den brostensbelagte sti minder om en mere gentil tidsalder og udstråler en følelse af dæmpet akademisk verden.

Det er bedst at afslutte dit besøg strategisk, da bygninger åbne for offentligheden kan blive overfyldte i højsæsonen. Ud over at tage de seværdigheder, du skal se, skal du også have tid til at slappe af og bare nyde atmosfæren. Overfor kollegiet på College Green er den gamle irske parlamentsbygning nu en filial af Bank of Ireland.

Adresse: Trinity College, College Green, Dublin 2

Grafton Street

En kort sydlig spadseretur fra Trinity College tager dig ned mod Dublins førende shoppingsted, Grafton Street. En statue af Molly Malone sidder i bunden af gaden, så det er umuligt at gå glip af. Denne eklektiske strækning surrer morgen, middag og aften og er en magnet for buskerne, fra klassiske kvartetter til traditionelle spillere og sangere. Mange berømte bands og musikere har holdt improviserede forestillinger her, herunder Bono of U2.

Bortset fra buskerne finder du en bred vifte af butikker, juvelerer og stormagasiner, herunder eksklusive Brown Thomas. Mange vil sige, at juvelen i kronen er Bewleys Oriental Café, en Dublin-institution på dette sted siden 1927. Hvis du er på shoppingtur, er det værd at tage en lille omdirigering til det kunstneriske Powerscourt Townhouse Centre med dets designerbutikker. og trendy spisesteder.

National Gallery of Ireland

En højresving i slutningen af Kildare Street bringer dig til Irlands Nationalgalleri med indgange på Clare Street og Merrion Square West. Med den fineste samling af irsk kunst i verden sammen med en enestående samling af europæisk kunst fra middelalderen til i dag er dette et must-see i hovedstaden.

Galleriet åbnede i 1864 med tilføjelse af vinger i 1903, 1968, og senest i 2002. Samlingerne omfatter Yeats Museum, syv rum viet til irsk kunst, italienske malere, Shaw-rummet og barokrummet. Galleriet, der er fordelt på fire niveauer, er regelmæssigt vært for imponerende midlertidige udstillinger, og der er en fremragende café, der er populær blandt både lokale og besøgende.

Adresse: Clare Street & Merrion Square, Dublin 2

The Irish Immigration Museum

Irland har længe været en eksportør af mennesker. Skrab overfladen af ​​Amerikas østkyst, så finder du indflydelsen fra irerne overalt. Dublins fantastiske EPIC The Irish Emigration Museum er passende placeret i byens docklands-område, hvor mange er triste farvel.

Etableret i 2016 tilbyder dette fascinerende museum en grundig – og ofte bevægende – beretning om irsk emigration gennem århundrederne. Alt sagt er der mere end 20 separate temagallerier at udforske, der ikke kun beskæftiger sig med historien om irsk migration, men også den indflydelse dette dynamiske folk har haft på de steder, hvor de bosatte sig. Hvis du har tid, skal du besøge det irske familiehistoriske center for tip og råd – sammen med ressourcer – for at spore din familiehistorie.

En nærliggende beslægtet attraktion er Jeanie Johnston: An Irish Famine Story. Midtpunktet i dette fremragende museum er en nøjagtig kopi af den sagnomsuste Jeanie Johnston, et sejlskib fra Canada, der blev bygget i 1847, og som transporterede utallige antal irere over Atlanterhavet.

Adresse: Chq-bygningen, Custom House Quay, North Dock, Dublin 1

GPO Witness Museum

O’Connell Street, Dublins hovedvej, er hjemsted for den ikoniske GPO (General Post Office) bygget i 1814. Den mislykkede oprør fra 1916 begyndte her, og kuglehuller prikker stadig den neoklassiske portik. Inde er byens nyeste attraktion, GPO Witness History Museum, et must-besøg for dem, der ønsker at få en bedre forståelse af denne centrale begivenhed i irsk historie.

Mens der overvejende fokuseres på perioden op til opstanden og selve opstanden, er der masser af information til rådighed via interaktive skærme om andre vigtige begivenheder, herunder den irske uafhængighedskrig helt op til Nordirlands fredsproces. Guidede ture er tilgængelige og kan varmt anbefales.

Adresse: O’Connell Street Lower, North City, Dublin 1

James Joyce Center

Omkring en otte minutters gang fra GPO, i et smukt georgisk hus, ligger James Joyce Center grundlagt af den irske senator, en gang præsidentkandidat og den berømte Joycean-lærde, David Norris. Museet er dedikeret til alle ting Joycean, og selvom forfatteren aldrig boede i ejendommen, havde han en forbindelse til det gennem en virkelighedskarakter vist i Ulysses, professor Denis J. Maginni, der drev et danseakademi her. Bygningen blev fordømt i 1980’erne, men blev i sidste ende reddet og restaureret gennem en kampagne, der blev ført af David Norris.

Hvis du er i humør til at lære mere om Dublins litterære arv, skal du sørge for at besøge Dublin Writers Museum. Dette interessante museum ligger i et attraktivt hjem fra 1700-tallet på Parnell Square og giver et fascinerende indblik i en række store irske forfatteres liv og deres vigtigste værker. Ud over mange artefakter og memorabilia huser museet en samling malerier og portrætter.

Adresse: 35 North Great George’s Street, Dublin 1

Kilmainham Gaol

Det forbudte fængsel (fængsel), der stammer fra 1789, er virkelig et berygtet sted i den irske nationalismes historie. Det var her, lederne af oprørerne fra 1916 først blev fængslet og derefter henrettet for det, der blev set som en handling af højforræderi. Udstillingen i en moderne hal giver en smag af, hvordan forholdene var, og skitserer kampen for irsk uafhængighed. Der er fremragende guidede ture i resten af fængslet, der dækker irsk historie fra 1796-1924. Stonebreaker’s Yard er sikker på at sende rystelser op ad rygsøjlen, da dette er stedet, hvor oprørets ledere mødte deres grusomme skæbne.

Adresse: Inchicore Road, Dublin 8

St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral er en syv minutters gåtur fra Christ Church Cathedral, og er den nationale katedral i Irlands kirke. Traditionen siger, at St. Patrick døbte her konverteret til kristendommen i år 450 e.Kr. Ligesom Christchurch var det oprindelige bygning tømmer. I 1192 blev en anden kirke grundlagt og bygget af sten. Lidt over et århundrede senere fandt en anden rekonstruktion sted, og dens status blev hævet til katedralens.

I løbet af århundrederne er der sket meget udsmykning, hovedsageligt i midten af 1700’erne, da tårnet blev bygget, og i slutningen af 1800’erne, da der var omfattende renoveringer. Gulliver’s Travels forfatter og satiriker Jonathan Swift (1667-1745), som var dekan for St. Patrick’s i 35 år, er indgravet i en grav til højre for indgangen ved siden af sin lange kærlighed “Stella” (Hester Johnson 1681-1728) .

Adresse: St. Patrick’s Close, Dublin 8

Dublin Castle

Dublin Castle var stedet for centraladministration i løbet af 700 års britisk styre indtil 1922. Slottet har set mange forklædninger: middelalderlig fæstning, vicestatsret og regeringsfunktion. I 1534 iværksatte den irske oprør Silken Thomas et angreb og belejrede slottet. I øjeblikket bruges slottet hovedsageligt til ceremonielle lejligheder, udstillinger og endda koncerter. De udsmykkede statslejligheder er åbne for besøgende, og der er en række museer at udforske, herunder Chester Beatty Library and Gallery.

Museet, der blev grundlagt i 1953 af en amerikaner bosat i Dublin, Chester Beatty, har en fin samling af orientalsk kunst og flere samlinger af manuskripter, bøger og gamle tekster. Blandt skatte er franske timebøger fra det 14. og 15. århundrede og en bønbog, der tilhørte Filippus II af Spanien, værker af fjernøstlig kunst, islamiske udskrifter, sanskritmanuskripter (12. til 13. århundrede), indiske miniaturer og babylonisk ler tabletter (2.500 til 2.300 f.Kr.).

Der findes også europæiske middelalder- og renæssancemanuskripter, egyptiske papyrustekster og kopier af Koranen og Bibelen. Buddhistiske malerier og tyrkiske og persiske miniaturer er også udstillet, ligesom træbloktryk fra Japan og kinesiske dragekåber.

Adresse: Dame Street, Dublin 2

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her